Retete de Craciun: Gulas cu varza murata
PrinteazaRetete de Craciun: Gulas cu varza murata din: carne de porc, ceapa, untura, boia, orez, varza, sare, smantana, bulion.
- 500 g carne de porc
- 2 cepe
- 2 linguri cu untură
- 1 linguriţă cu boia de ardei
- 1 pahar cu orez
- 1 varză murată mijlocie
- 1 linguriţă cu sare
- 400 g smântână
- bulion de roşii
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori, apoi căliţi-o în untură (1 lingură). Când a devenit transparentă, puneţi carnea spălată, uscată în prosop şi tăiată felii mici.
Condimentaţi cu sare şi boia de ardei, acoperiţi tigaia şi lăsaţi să se pătrundă aromele 15-20 min. Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în apă caldă, fierbeţi cu 3 măsuri de apă până când bobul se umflă.
Lăsaţi deoparte.
Spălaţi varza, tăiaţi-o sferturi şi tocaţi-o mărunt. Căliţi cu untura rămasă timp de 30 min. Turnaţi peste varză 2 linguri de bulion desfăcut într-un pahar cu apă.
Lăsaţi să fiarbă 10 min cu cratiţa acoperită. Amestecaţi într-un vas mai mare varza călită, carnea fiartă şi orezul. Amestecaţi cu lingura de lemn şi puneţi vasul în cuptorul cald pentru 20-25 min.
Serviţi mâncarea fierbinte, cu pâine proaspătă şi vin roşu.
Pofta buna!