Retete de Craciun: Gulas cu varza murata

Printeaza

Retete de Craciun: Gulas cu varza murata din: carne de porc, ceapa, untura, boia, orez, varza, sare, smantana, bulion.

Ingrediente:Gulas cu varza murata

  • 500 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 2 linguri cu untură
  • 1 linguriţă cu boia de ardei
  • 1 pahar cu orez
  • 1 varză murată mijlocie
  • 1 linguriţă cu sare
  • 400 g smântână
  • bulion de roşii

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori, apoi căliţi-o în untură (1 lingură). Când a devenit transparentă, puneţi carnea spălată, uscată în prosop şi tăiată felii mici.

Condimentaţi cu sare şi boia de ardei, acoperiţi tigaia şi lăsaţi să se pătrundă aromele 15-20 min. Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în apă caldă, fierbeţi cu 3 măsuri de apă până când bobul se umflă.

Lăsaţi deoparte.

Spălaţi varza, tăiaţi-o sferturi şi tocaţi-o mărunt. Căliţi cu untura rămasă timp de 30 min. Turnaţi peste varză 2 linguri de bulion desfăcut într-un pahar cu apă.

Lăsaţi să fiarbă 10 min cu cratiţa acoperită. Amestecaţi într-un vas mai mare varza călită, carnea fiartă şi orezul. Amestecaţi cu lingura de lemn şi puneţi vasul în cuptorul cald pentru 20-25 min.

Serviţi mâncarea fierbinte, cu pâine proaspătă şi vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.