Retete de Craciun: Budinca de paine cu branza de vaci si marar

Printeaza

Retete de Craciun: Budinca de paine cu branza de vaci si marar din: franzela, branza, marar, lapte, oua, unt, zahar, sare.

Ingrediente:Budinca de paine cu branza de vaci si marar

  • 1/2 franzelă veche
  • 250 g brânză de vaci
  • mărar tocat
  • 500 ml lapte nefiert
  • 3 oua
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • 1 lingură cu zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Incălziţi laptele pe foc mic până ajunge la punctul de fierbere şi rasturnaţi-l într-o cratiţă mică. Bateţi în lapte 1 ou. Tăiaţi franzela felii şi înmuiaţi m lapte fierbinte, apoi scurgeţi în cană laptele rămas.

Zdrobiţi cu furculiţa franzela înmuiată şi împărţiţi în 3 părţi: o parte o amestecaţi cu cele 2 ouă rămase, altă parte o amestecaţi cu brânza de vaci, iar ceea ce v-a rămas amestecaţi cu marar tocat.

Ungeţi cu unt o formă mică de plăcintă, puneţi în straturi cele 3 ameste­curi şi coaceţi budinca 30 minute la foc potrivit.

Când s-a rumenit, scoateţi forma din cuptor, presăraţi deasupra ei zahar vani­linat şi lăsaţi să se răcească în tavă 15 minute.

Serviţi budinca tăiată felii cât timp este caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.