Retete de Craciun: Budinca de paine cu branza de vaci si marar
PrinteazaRetete de Craciun: Budinca de paine cu branza de vaci si marar din: franzela, branza, marar, lapte, oua, unt, zahar, sare.
- 1/2 franzelă veche
- 250 g brânză de vaci
- mărar tocat
- 500 ml lapte nefiert
- 3 oua
- 1 lingură cu unt
- sare
- 1 lingură cu zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Incălziţi laptele pe foc mic până ajunge la punctul de fierbere şi rasturnaţi-l într-o cratiţă mică. Bateţi în lapte 1 ou. Tăiaţi franzela felii şi înmuiaţi m lapte fierbinte, apoi scurgeţi în cană laptele rămas.
Zdrobiţi cu furculiţa franzela înmuiată şi împărţiţi în 3 părţi: o parte o amestecaţi cu cele 2 ouă rămase, altă parte o amestecaţi cu brânza de vaci, iar ceea ce v-a rămas amestecaţi cu marar tocat.
Ungeţi cu unt o formă mică de plăcintă, puneţi în straturi cele 3 amestecuri şi coaceţi budinca 30 minute la foc potrivit.
Când s-a rumenit, scoateţi forma din cuptor, presăraţi deasupra ei zahar vanilinat şi lăsaţi să se răcească în tavă 15 minute.
Serviţi budinca tăiată felii cât timp este caldă.
Pofta buna!