Retete culinare: Supa crema de mazare
PrinteazaO reteta de supa crema de mazare din: mazare, smantana, lapte, unt, morcov, telina, ceapa, patrunjel verde, sare si piper.
- 500 g mazare
- 100 ml smantana de gatit
- 100 ml lapte
- 1 lingura cu unt
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curata legumele, taie-le in bucati si pune-le la fiert cu un pic de sare alaturi de boabe de mazare. Cand legumele sunt moi, scurge zeama si pastreaz-o. Opreste cateva boabe de mazare pentru decor.
Paseaza fin cu un blender sau trece totul printr-o sita. Adauga untul, smantana si laptele. Amesteca si potriveste de sare, apoi subtiaza dupa gust cu zeama pastrata. Adauga in supa boabe de mazare pastrate si serveste patrunjelul proaspat tocat, crutoane si, daca vrei, cu bucatele de branza.
Supa crema de mazare
Pofta buna!