Retete culinare sanatoase: Pui cu orez
PrinteazaPui cu orez din: rosii la conserva, ulei, piep de pui, sare, piper, ardei, ceapa, usturoi, orez, supa de pui, turmeric sau paprika, dafin, mazare, busuioc.
- 1 3/4 cană de roşii la conservă
- 1 lingură de ulei de măsline
- 4 piepturi de pui dezosate şi fără piele (circa 600 g)
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/4 linguriţă de piper negru
- ardei roşu gras, tăiat
- 1/2 cană de ceapă tocată
- căţei de usturoi mici, pisaţi
- 1 cană de orez brun
- 1 3/4 cană de supă de pui
- 1/4 linguriţă de turmeric ori paprika
- 1 frunză de dafin
- 1 cană de mazăre decongelată
- 1/2 cană de busuioc proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Toaca roşiile mărunt. Pune-le deoparte cu tot cu sucul rezultat.
Incalzeste uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu spre ridicat. Condimentează puiul cu 1/4 linguriţă de sare şi piper negru, după gust. Rumeneşte piepturile circa 3 minute, pe fiecare parte. Mută-le într-o farfurie.
Adauga în tigaie ardeiul gras, ceapa şi usturoiul şi căleşte-le până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Pune orezul şi amestecă timp de 1 minut. Completează cu supa de pui, roşiile tocate, turmericul, frunzele de dafin şi restul de sare şi piper negru, dacă preferi. Dă totul în clocot, la o temperatură ridicată.
Redu intensitatea focului, acoperă tigaia şi fierbe timp de 25 de minute.
Muta puiul în tigaie, dar ai grijă să îl introduci bine în mixul de orez. Acoperă şi fierbe încă 15 minute.
Varsa mazărea şi lasă preparatul pe foc până când orezul e gata; 5 minute sunt suficiente. Scoate frunzele de dafin.
Serveşte puiul asezonat cu busuioc.
Pui cu orez
Pofta buna!