Retete culinare: Salata nicoise
PrinteazaO reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 2 cartofi
- 150 g fasolică verde
- 3 roşii coapte
- 1 legătură de pătrunjel
- 6 fileuri de anşoa, conservate în sare
- 100 g măsline negre
- 2 linguri de capere în sare
- 1 lingură de oţet
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi cartofii, îndepărtaţi capetele tecilor de fasole verde şi spălaţi-le sub un jet de apă rece, apoi fierbeţi legumele în două cratiţe separate. Când sunt gata, scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească, apoi tăiaţi cartofii cubuleţe şi fasolea în două sau în trei bucăţele şi puneţi-le pe toate pe un platou de salată.
Pregătiţi o vinegretă cu ulei, oţet, sare, piper şi asezonaţi legumele.
Spălaţi şi mărunţiţi fileurile de anşoa, clătiţi caperele sub un jet de apă, spălaţi roşiile şi tăiaţi-le bucăţele. Puneţi în centrul fiecărei farfurii câte o grămăjoară de legume, aranjaţi de jur împrejur câteva bucăţele de peşte şi roşiile. Ornaţi cu măsline negre şi capere, iar deasupra presăraţi pătrunjel tocat.
Salata nicoise
Pofta buna!