Retete culinare: Salata nicoise

Printeaza

O reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salata nicoise

  • 2 cartofi
  • 150 g fasolică verde
  • 3 roşii coapte
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 6 fileuri de anşoa, conservate în sare
  • 100 g măsline negre
  • 2 linguri de capere în sare
  • 1 lingură de oţet
  • 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi cartofii, îndepărtaţi capete­le tecilor de fasole verde şi spălaţi-le sub un jet de apă rece, apoi fierbeţi legumele în două cratiţe separate. Când sunt gata, scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească, apoi tăiaţi cartofii cubuleţe şi fasolea în două sau în trei bucăţele şi puneţi-le pe toate pe un pla­tou de salată.

Pregătiţi o vinegretă cu ulei, oţet, sare, piper şi asezonaţi legumele.

Spălaţi şi mărunţiţi fileurile de anşoa, clătiţi caperele sub un jet de apă, spălaţi roşiile şi tăiaţi-le bucăţele. Puneţi în centrul fiecărei farfurii câte o grămăjoară de legume, aranjaţi de jur împrejur câteva bucăţele de peşte şi roşiile. Ornaţi cu măsline negre şi capere, iar deasupra presăraţi pătrunjel tocat.

Salata nicoise

Salata nicoise

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.