Retete culinare: Rata cu portocale

Printeaza

O reteta de rata cu portocale din: unt, busuioc, lichior de portocale, zahar, otet balsamic, apa, supa, suc de portocale, piept de rata, sare si piper.

Ingrediente:Rata cu portocale

  • 1 1/2 lingurita unt
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita lichior portocale
  • 1/2 lingurita zahar
  • otet balsamic
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana supa
  • 1 cana suc proaspat de portocale
  • 1 piept de rata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pieptul de rata se spala, se dezoseaza si se taie in doua. Cresteaza-l la suprafata pentru a lasa grasimea sa iasa mai usor. Condimenteaza-l cu sare si piper si pune-l la rece timp de 30 de minute.

Decojeste portocalele si taie coaja in felii foarte fine pe care le vei opari timp de un minut intr-o jumatate de cana de apa care da in clocot. Stoarce portocalele, strecoara sucul si fierbe-l intr-o tigaie, la foc mediu, pana cand scade la jumatate.

Adauga cojile oparite si ½ de cana de supa si fierbe in continuare pana cand sosul scade si devine gros. Soteaza intr-o tigaie incinsa, fara ulei, pieptul de rata timp de 10 minute cu pielita in jos, intoarce-l, da focul mai tare si prajeste-l timp de 1-2 minute in grasimea care se scurge din carne.

Scurge grasimea din tigaie si adauga sosul pregatit anterior. Pune acum si zaharul, lichiorul de portocale si otetul balsamic si fierbe la foc mic pana cand se evapora alcoolul, amestecand continuu. Acum poti sa ajustezi consistenta sosului si sa il faci mai subtire adaugand 1-2 lingurite de apa.

Adauga untul rece peste toate ingredientele si amesteca in tigaie pana se topeste. La sfarsit se mai poate adauga piper dupa gust si poate cateva picaturi de otet balsamic. Serveste pieptul de rata cald, in farfurii incalzite, adaugand deasupra lui cateva linguri de sos dulce acrisor de portocale. Decoreaza cu rondele de portocale.

Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna rata cu portocale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.