Retete culinare: Pui umplut

Printeaza

O reteta de pui umplut din: pui, unt, coaja de lamaie, cartofi, morcovi, ceapa verde, rozmarin, bacon, sare, piper, ulei si patrunjel verde.

Ingrediente:Pui umplut

  •  1 pui
  • 3 linguri cu unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5-6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita cu rozmarin
  • 100 g bacon sau sunca
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii in coaja, morcovii intregi, dar numai pe jumatate. Taie cartofii in jumatati, scobeste-i si pune-i in tava cu un pic de unt, cateva feliute de sunca, sare si piper. Da-i la cuptor zece minute.

Intre timp, pregăteşte puiul: amestecă 2 linguri cu unt cu coajă de lămâie rasă mărunt şi pătrunjel verde tocat şi umple-l pe sub piele, freacă-l cu sare şi piper. Amestecă acum restul de unt cu puţin pătrunjel verde, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, scobitura de cartof, morcovii tăiaţi în cubuleţe, feliuţe de şuncă, sare şi piper negru măcinat după gust.

Umple puiul cu compo­ziţia asta, leagă-i picioa­rele şi prinde pielea în dreptul târtiţei ca să nu iasă umplutura. Aşază puiul peste cartofii din tavă, toarnă puţin ulei deasupra şi dă la cuptor, cu cratiţă cu apă dedesubt, 50 de minute.

Pui umplut

Pui umplut

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.