Retete culinare: Pui umplut
PrinteazaO reteta de pui umplut din: pui, unt, coaja de lamaie, cartofi, morcovi, ceapa verde, rozmarin, bacon, sare, piper, ulei si patrunjel verde.
- 1 pui
- 3 linguri cu unt
- coaja rasa de la o lamaie
- 5-6 cartofi
- 2 morcovi
- 2 fire de ceapa verde
- 1 lingurita cu rozmarin
- 100 g bacon sau sunca
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Fierbe cartofii in coaja, morcovii intregi, dar numai pe jumatate. Taie cartofii in jumatati, scobeste-i si pune-i in tava cu un pic de unt, cateva feliute de sunca, sare si piper. Da-i la cuptor zece minute.
Intre timp, pregăteşte puiul: amestecă 2 linguri cu unt cu coajă de lămâie rasă mărunt şi pătrunjel verde tocat şi umple-l pe sub piele, freacă-l cu sare şi piper. Amestecă acum restul de unt cu puţin pătrunjel verde, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, scobitura de cartof, morcovii tăiaţi în cubuleţe, feliuţe de şuncă, sare şi piper negru măcinat după gust.
Umple puiul cu compoziţia asta, leagă-i picioarele şi prinde pielea în dreptul târtiţei ca să nu iasă umplutura. Aşază puiul peste cartofii din tavă, toarnă puţin ulei deasupra şi dă la cuptor, cu cratiţă cu apă dedesubt, 50 de minute.
Pui umplut
Pofta buna!