Retete culinare: Pui cu legume
PrinteazaO reteta de pui cu legume din: pui, broccoli, cartofi, morcovi, fasole verde, ulei, mazare, porumb boabe, ardei gras, ceapa, unt, scortisoara, sare, piper, mar, miere si busuioc.
- 1 pui
- 500 g broccoli
- 500 g cartofi mici
- 2 morcovi
- 300 g fasole verde
- ulei
- 250 g mazare
- 150 g porumb boabe
- 1 ardei rgas rosu
- 1 ceapa
- 200 g unt
- scortisoara
- 1 mar
- sare
- piper
- miere
- busuioc
Mod de preparare:
Cartofii şi morcovii îi speli, îi fierbi şi îi cureţi de coajă. Fasolea verde, fasolea albă şi broccoli îi fierbi, îi scurgi de apă şi îi tai în bucăţi mai mici. Cureţi ardeiul gras de seminţe şi îl tai cubuleţe, cureţi ceapa de foi, o tai mărunt şi o pui lângă ardei.
Topeşti 100 g unt într-o tigaie, adaugi ceapa şi ardeiul, le căleşti timp de 5 minute, pui legumele fierte, cartofii şi morcovii. Condimentezi, adaugi o lingură de busuioc uscat şi prăjeşti legumele încă 10 minute. Speli puiul, îl ungi cu miere, presari scorţişoară şi condimentezi.
Inţepi puiul din loc în loc cu vârful unui cuţit ca să se facă mai repede, aşezi într-o tavă mărul feliat, două căni de apă şi introduci tava la cuptor. Coci la foc mediu o oră, apoi serveşti puiul alături de legumele calde. Poţi pregăti şi o salată din varză roşie, ulei, oţet, sare şi piper. Mai poţi adăuga 300 g fasole albă, 150 g porumb, varză roşie şi oţet.
Pui cu legume
Pofta buna!