Retete culinare: Prajitura cu portocale

Printeaza

O reteta de prajitura cu portocale din: oua, zahar, faina, lamaie, praf de copt, zahar vanilat, portocale si zeama de lamaie.

Ingrediente:Prajitura cu portocale

blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 6 portocale

glazura:

  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • zeama unei lamai

 

Mod de preparare:

Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi praful de copt, coaja de lămâie rasă, vanilia şi albuşurile bătute spumă. La urmă puneţi făina şi amestecaţi prin răsturnare, nu prin frecare. Turnaţi com­poziţia într-o tavă unsă şi tapetată, nivelaţi-o. Curăţaţi portocalele de coajă şi tăiaţi-le în rondele cu grosimea de 2 – 3 mm.

Aşezaţi rondelele deasupra prăjiturii, suprapunându-le putin. Presăraţi dea­supra zahăr şi coajă rasă de portocale. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. Fierbeţi un sirop din 3 linguri zahăr, zeama de la lămâie şi 4 iinguri apă. Când se îngroaşă, turnaţi-l peste prăjitură, repartizându-l uniform. Tăiaţi prăjitura după ce s-a răcit.

Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.