Retete culinare: Prajitura cu portocale
PrinteazaO reteta de prajitura cu portocale din: oua, zahar, faina, lamaie, praf de copt, zahar vanilat, portocale si zeama de lamaie.
blat:
- 6 oua
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 1 lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita zahar vanilat
- 6 portocale
glazura:
- 3 linguri zahar
- 4 linguri apa
- zeama unei lamai
Mod de preparare:
Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi praful de copt, coaja de lămâie rasă, vanilia şi albuşurile bătute spumă. La urmă puneţi făina şi amestecaţi prin răsturnare, nu prin frecare. Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, nivelaţi-o. Curăţaţi portocalele de coajă şi tăiaţi-le în rondele cu grosimea de 2 – 3 mm.
Aşezaţi rondelele deasupra prăjiturii, suprapunându-le putin. Presăraţi deasupra zahăr şi coajă rasă de portocale. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. Fierbeţi un sirop din 3 linguri zahăr, zeama de la lămâie şi 4 iinguri apă. Când se îngroaşă, turnaţi-l peste prăjitură, repartizându-l uniform. Tăiaţi prăjitura după ce s-a răcit.
Prajitura cu portocale
Pofta buna!