Retete culinare: Placinta cu peste

Printeaza

O reteta de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, fileuri de peste alba, macrou, lapte, oua, smantana, piure de cartofi si branza Cedar.

Ingrediente:Placinta cu peste

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fire de praz, taiat rondele
  • 500 g fileuri de peste alb
  • 300 g peste afumat (macrou)
  • 300 ml lapte
  • 300 ml smantana
  • 4 oua mari, fierte moi, taiate jumatati
  • 600 g piure de cartofi
  • 50 g branza Cedar, rasa

 

Mod de preparare:

Preîncalzeşte cuptorul la semnul 6/200′ C. Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă prazul şi căleşte aproximativ 7 minute. Scoate apoi rondelele şi dă-le deoparte. Pune în tigaie fileurile de peşte alb şi macroul, apoi acoperă cu un capac.

Lasă să dea în clocot, apoi fierbe la foc mic, 5 minu­te. Scoate fileurile din tigaie şi rupe-le bucăţi. Incorporează smântână în sosul de lapte din tigaie, lasă să se încălzească şi ada­ugă prazul.

Pune peştele într-un vas de copt, aşază jumătăţile de ou deasupra, apoi toarnă sosul de smântână. Pune piureul deasupra şi presară parmezanul. Coace la cuptor 30 minu­te, până ce piureul capătă o crustă aurie.

Placinta cu peste

Placinta cu peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.