Retete culinare: Placinta cu legume
PrinteazaO reteta de placinta cu legume din: faina, oua, bere, ulei, morcovi, ceapa, usturoi, supa de pui, conopida, broccoli, sare, piper, boia de ardei, amidon, concentrat de legume si patrunjel.
- 250 g faina
- 2 oua
- circa 100 ml bere
- 1+2 linguri ulei
- 150 g morcovi
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 dl supa de pui
- 250 g conopida
- 250 g broccoli (congelat)
- sare
- piper
- boia de ardei
- amidon
- 1 lingura concentrat de legume
- 2-3 fire de patunjel
Mod de preparare:
Amesteci bine făina cu ouăle, sarea, berea şi cu o lingură de ulei. Aluatul astfel obţinut, îl pui deoparte, acoperit timp de 30 de minute. Cureţi morcovii şi îi tai ronde¬le. Prăjeşti ceapa tăiată mărunt, adaugi morcovii şi usturoiul tocat, condimentezi, torni supa de pui, iar la final, adaugi şi conopida şi broccoli.
Fierbi totul la foc mediu şi acoperit. Din aluatul de bere, faci plăcinte mai groase. Amidonul îl amesteci cu 1/2 dl de apă, apoi îl adaugi peste legumele fierte şi laşi să fiarbă până se îngroaşă.
Umpli plăcintele cu amestecul de legume, coapte la cuptor, după care reîncălzeşti totul la cuptor. Poţi presăra plăcintele cu parmezan ras.
Placinta cu legume
Pofta buna!