Retete culinare: Plachie de crap

Printeaza

Plachie de crap din: crap, ulei, ceapa, bulion, faina, boabe de piper, lamaie, sare.

Ingrediente:Retete culinare: Plachie de crap

  • 1 kg crap
  • 4 linguri ulei
  • 5-6 cepe
  • 1 lingură bulion
  • 2 linguri făină
  • 2-3 boabe de piper
  • câteva felii de lămâie
  • sare
  • apă sau concentrat de legume

 

 

Mod de preparare:

Tai bucăţi peştele, curăţat şi spălat, îl sărezi şi îl laşi să stea 15-20 de minute. Apoi ştergi fiecare bucată cu un şervet curat şi uscat, o dai prin făină şi o prăjeşti în ulei fierbinte, pe ambele părţi. în uleiul rămas de la prăjirea peştelui pui şi ceapa tăiată peştişori.

Când ceapa se îngălbe­neşte, adaugi apa (sau zeama de le­gume) bulionul, sa­rea, piperul, feliile de lămâie şi bucăţile de peşte prăjite. Le dai la cuptor la foc mic şi laşi până scade so­sul. Poţi servi plachia caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.