Retete culinare: Peste cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu: dovlecei, ardei gras rosu, morcovi, radacina de telina, ceapa, rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare, piper.
- 500 g peşte proaspăt
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu
- 2 morcovi
- 1 rădăcină ţelină
- 1 ceapă
- 200 ml piure de roşii
- 200 ml supă de legume
- 200 ml vin alb sec
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci ceapa, o rumeneşti în unt amestecat cu puţin ulei. Adaugi legumele curăţate şi tăiate, după preferinţă şi le căleşti împreună 1-2 minute, după care adaugi vinul, roşiile date prin sită şi supa de legume. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Separat, cureţi peştele de solzi şi de intestine, îl speli şi îl porţionezi.
Alegi peşte mare, cu oase cât mai puţine (cod, ton). Sărezi după gust şi îl prăjeşti în ulei încins cam 15-20 de minute, până când se rumeneşte bine. Introduci bucăţile de peşte în cratiţa cu legume şi le laşi la cuptor 10 minute ca să scadă sosul.
Consumi preparatul cât e cald, pe o farfurie întinsă, decorat cu felii subţiri de lămâie.
Peste cu legume
Pofta buna!