Retete culinare: Nasi goreng

Printeaza

O reteta delicioasa de nasi goreng:orez, ulei, oua, ceapa, chili, usturoi, praz, chimion, carne de pui, creveti.

Ingrediente:Nasi_goreng

  • 350 g orez cu bobul lung
  • 2 linguri de ulei
  • 3 ouă
  • o ceapă
  • doi chili
  • un căţel de usturoi
  • un praz
  • o linguriţă de coriandru şi una de chimion măcinate
  • 250 g carne de pui
  • 250 g creveţi
  • 3 linguri de kecap manis (sos de soia îndulcit cu zahăr de palmier)

Mod de preparare:

Se bat ouăle, se face o omletă, apoi se taie în fâşii. Se lasă deoparte. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa tocată, prazul, usturoiul şi chili. Se prăjeşte până când se înmoaie ceapa. Se adaugă coriandrul şi chimionul.

Carnea de pui se taie în fâşii şi se pune împreună cu creveţii peste compoziţia de ceapă, amestecându-se încon­tinuu. Se adaugă orezul fiert, sosul de soia, fâşiile de omletă şi se mai lasă pe foc încă 5 minute. Se decorează cu frunze de praz şi se serveşte fierbinte.

Nasi goreng

Nasi_goreng

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.