Retete culinare: Nasi goreng
PrinteazaO reteta delicioasa de nasi goreng:orez, ulei, oua, ceapa, chili, usturoi, praz, chimion, carne de pui, creveti.
- 350 g orez cu bobul lung
- 2 linguri de ulei
- 3 ouă
- o ceapă
- doi chili
- un căţel de usturoi
- un praz
- o linguriţă de coriandru şi una de chimion măcinate
- 250 g carne de pui
- 250 g creveţi
- 3 linguri de kecap manis (sos de soia îndulcit cu zahăr de palmier)
Mod de preparare:
Se bat ouăle, se face o omletă, apoi se taie în fâşii. Se lasă deoparte. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa tocată, prazul, usturoiul şi chili. Se prăjeşte până când se înmoaie ceapa. Se adaugă coriandrul şi chimionul.
Carnea de pui se taie în fâşii şi se pune împreună cu creveţii peste compoziţia de ceapă, amestecându-se încontinuu. Se adaugă orezul fiert, sosul de soia, fâşiile de omletă şi se mai lasă pe foc încă 5 minute. Se decorează cu frunze de praz şi se serveşte fierbinte.
Nasi goreng
Pofta buna!