9 retete culinare -mancaruri

Printeaza

9 retete culinare:

Retete culinare

Retete traditionale: Bouillabaisse

Originară din Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti, reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish.

Restul il gasiti aici.

Retete traditionale: Bouillabaisse

 

Prune in sirop de rozmarin

Se crestează pe lung şi se go­lesc de sâmburi 12 prune. Se dau în clocot 200 ml vin roşu dulce, 200 ml vin roşu sec, 2 batoane de scorţişoară, 2 cuişoare, 1 linguriţă ace de rozmarin şi 2 linguri zahăr. Se lasă să fiarbă la foc moale 20 min.

Restul il gasiti aici.

Prune in sirop de rozmarin

 

Sufleu cu piure de cartofi şi carne tocată

O reteta delicioasa de sufleu cu piure de cartofi si carne tocata din: cartofi, sare, morcovi, ceapa, carne tocata, ulei, faina, supa, mazare, piper, lapte, nucsoara si branza gouda sau cedar.

Restul il gasiti aici.

Sufleu cu piure de cartofi şi carne tocată

 

Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci

O reteta delicioasa de Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci din: fricandou de manzat, ciuperci, vin alb, supa de vita, smantana, faina, slanina, sare, piper, cimbru si usturoi.

Restul il gasiti aici.

Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci

 

Ciuperci cu costita

O reteta de ciuperci cu costita din: ciuperci, costita, unt, vin alb sec, ananas, chili, sare si piper rosu.

Restul il gasiti aici.

Ciuperci cu costita

 

Gustări thailandeze cu spanac

Se amestecă 2 limes tăiate, 1 bucată de 2 cm de ghimbir, tocată, 1 şalotă tăiată fin, 1/2 ardei iute tocat, 1 lingură frunze de coriandru şi 2 linguri de alune.

Restul il gasiti aici.

Gustări thailandeze cu spanac

 

Supă din cuib de pasăre

In China supa făcută din cuib de pasăre este foarte preţuită pentru bogatul ei conţinut nutritiv şi pentru efectele ei pozitive asupra sănătăţii. Această supă rară se face din cuiburile unei anumite specii de lăstun-mare. Este una dintre cele mai scumpe delicatese ale bucătăriei chinezeşti.

Restul il gasiti aici.

https://www.restaurantedelux.ro/wp-content/uploads/2012/02/Supa_din_cuib_de_pasare_7.jpg

 

Crap pane in aluat de bere

O reteta de crap pane in aluat de bere din: file de crap, faina, bere, oua, ulei, castravete, ceapa verde, marar, smantana, iaurt, zahar, suc de lamaie, piper, ulei si sare.

Restul il gasiti aici.

Crap pane in aluat de bere

Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

O reteta de mamaliguta cu pui si ciuperci in sos de rosii din: malai, ceapa, piept d epui, ardei gras, ciuperci, rosii, sare, marar si ulei.

Restul il gasiti aici.

Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.