Retete culinare: Macaroane cu brânză (varianta)
PrinteazaO reteta de macaroane cu branza din: macaroane, sare de mare, piper, unt, maghiran, parmezan, branza, mascarpone, nucsoara si mozzarella de bivolita.
- 500 g macaroane de bună calitate
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- un cubuleţ de unt
- frunzele de la o legătură mică de maghiran sau oregano proaspăt
- 100 g parmezan proaspăt ras, plus încă puţin pentru pus deasupra
- 100 g brânză taliegio sau fontina, ruptă bucăţi
- 100 g brânză mascarpone
- 1/2 nucşoară
- un bulgăr mic de mozzarella de bivoliţă
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Fierbeţi macaroanele într-o oală cu apă clocotită şi sărată, cu 2 minute mai puţin decât scrie pe pachet, apoi scurgeţi-le într-o strecurătoare şi păstraţi puţin din apa în care au fiert. Incălziţi untul într-o tigaie mare, cu fundul gros.
Cand începe să facă spumă, adăugaţi maghiranul sau oregano şi prăjiţi-l un minut, până când începe să se rumenească, apoi stingeţi focul. Adăugaţi pastele fierte la untul cu maghiran sau oregano, plus două linguri din apa de la fierbere şi parmezanul, brânza fontina sau taleggio şi brânza mascarpone.
Puneţi vasul pe foc mediu şi amestecaţi până când brânza s-a topit în mare parte, formând un sos delicios — poate fi nevoie să mai adăugaţi din apa în care au fiert pastele. Condimentaţi după gust, apoi puneţi totul într-un vas de pământ.
Radeţi deasupra nucşoara, rupeţi mozzarella şi presăraţi restul de parmezan. Coaceţi budinca în cuptorul încins timp de circa 10 minute, iar la sfârşit ţineţi-o puţin sub grătar, ca să se rumenească deasupra.
Macaroane cu brânză
Pofta buna!