Retete culinare: Macaroane cu brânză (varianta)

Printeaza

O reteta de macaroane cu branza din: macaroane, sare de mare, piper, unt, maghiran, parmezan, branza, mascarpone, nucsoara si mozzarella de bivolita.

Ingrediente:Macaroane cu brânză

  • 500 g macaroane de bună calitate
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • un cubuleţ de unt
  • frunzele de la o legătură mică de maghiran sau oregano proaspăt
  • 100 g parmezan proaspăt ras, plus încă puţin pentru pus deasupra
  • 100 g brânză taliegio sau fontina, ruptă bucăţi
  • 100 g brânză mascarpone
  • 1/2 nucşoară
  • un bulgăr mic de mozzarella de bivoliţă

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Fierbeţi macaroanele într-o oală cu apă clocotită şi sărată, cu 2 minute mai puţin decât scrie pe pachet, apoi scurgeţi-le într-o strecurătoare şi păstraţi puţin din apa în care au fiert. Incălziţi untul într-o tigaie mare, cu fundul gros.

Cand începe să facă spumă, adăugaţi maghiranul sau oregano şi prăjiţi-l un minut, până când începe să se rumenească, apoi stingeţi focul. Adăugaţi pastele fierte la untul cu maghiran sau oregano, plus două linguri din apa de la fierbere şi parmezanul, brânza fontina sau taleggio şi brânza mascarpone.

Puneţi vasul pe foc mediu şi amestecaţi până când brânza s-a topit în mare parte, formând un sos delicios — poate fi nevoie să mai adăugaţi din apa în care au fiert pastele. Condimentaţi după gust, apoi puneţi totul într-un vas de pământ.

Radeţi deasupra nucşoara, rupeţi mozzarella şi presăraţi restul de parmezan. Coaceţi budinca în cuptorul încins timp de circa 10 minute, iar la sfârşit ţineţi-o puţin sub grătar, ca să se rumenească deasupra.

Macaroane cu brânză

Macaroane cu brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.