Retete culinare: Legume umplute

Printeaza

O reteta de legume umplute din: carne, orez, ceapa, ardei grasi, rosii, gulie, vinete, varza, vin alb, ulei si smantana.

Ingrediente:Legume umplute

  • 700 g carne (vita, porc, pasare)
  • 20 g orez
  • 1 ceapa
  • 3 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 1 gulie
  • 2 vinete mici
  • 1 varza mici alba
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 50 ml smantana

 

Mod de preparare:

Treci prin maşina de tocat carnea, în care adaugi 2 linguri de orez, ceapa tăiată mărunt, sare şi piper. Umpli ardeii graşi, dovleceii, roşiile şi formezi câteva sarmale din frunzele de varză opărită. Vinetele le tai de-a lungul, le scobeşti de miez la 1 cm distanţă de coajă şi le umpli şi pe ele.

Capitonezi o cratiţă cu frunze de varză sau un strat de roşii tăiate rondele. Aşezi pe acest pat protector legumele umplute una lângă alta. Torni câteva linguri de apă, le fierbi la foc mic, apoi în cuptor până se rumenesc şi scade zeama lăsată de legume.

Poţi folosi, în loc de apă, vin alb diluat cu apă sau borş. Dacă sosul nu e suficient de gras, adaugă puţin ulei sau smântână. Este o mâncare savuroasă şi apetisantă, răsplătind preferinţele tuturor.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Simpla si buna reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.