Retete culinare: Ghiveci calugaresc
PrinteazaO reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde.
- 800 g pulpa de vitel
- 3 cepe rosii
- un kg rosii
- 8 cartofi
- 2 ardei capia
- 1 ardei verde
- 3-4 morcovi
- o telina radacina
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 3 linguri ulei
- o legatura patrunjel
- cimbru verde si uscat
Mod de preparare:
Se taie carnea cubulete, care se călesc în ulei, în tigaie. Se curăţă ceapa, se taie rondele şi se adaugă peste carne. Se toarnă puţină apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se pun şi restul legumelor, iar spre sfârşit se adaugă cartofii tăiaţi în bucăţi mai mari. Se acoperă şi se fierb la foc mediu.
Roşiile se spală, se opăresc, se decojesc şi se trec prin sită. Piureul de roşii se adaugă spre final. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se bagă în cuptor 15-20 de minute. Se serveşte cu pătrunjel verde.
Ghiveci calugaresc
Pofta buna!