Retete culinare: Ghiveci calugaresc

Printeaza

O reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde.

Ingrediente:Ghiveci calugaresc

  • 800 g pulpa de vitel
  • 3 cepe rosii
  • un kg rosii
  • 8 cartofi
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei verde
  • 3-4 morcovi
  • o telina radacina
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 3 linguri ulei
  • o legatura patrunjel
  • cimbru verde si uscat

 

Mod de preparare:

Se taie carnea cubulete, care se călesc în ulei, în tigaie. Se curăţă ceapa, se taie ron­dele şi se adaugă peste carne. Se toarnă puţină apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se pun şi restul legumelor, iar spre sfârşit se adaugă carto­fii tăiaţi în bucăţi mai mari. Se acoperă şi se fierb la foc mediu.

Roşiile se spală, se opăresc, se decojesc şi se trec prin sită. Piureul de roşii se adaugă spre final. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se bagă în cuptor 15-20 de minute. Se serveşte cu pătrunjel verde.

Ghiveci calugaresc

Ghiveci calugaresc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.