Retete culinare: Gazpacho

Printeaza

O reteta de gaspacho din: rosii, castraveti, ardei grasi, ceapa, usturoi, frunze de telina, ulei de masline, masline, paine prajita si gheta pisata.

Gazpacho este un preparat, specific bucătăriei spaniole, care se obţine din legume proaspete. Pre­paratul este originar din sudul Spaniei, Andaluzia, dar este foarte apreciat şi în alte regiuni, în Portugalia şi în America de Sud.

Este un preparat preferat în lunile de vară, fiind răcoritor şi vitaminizant. în reţeta clasică de gazpacho jumătate diningrediente se mixează până se obţine un piure în care se adaugă restul ingredientelor tăiate în cubuleţe.

In anumite regiuni, ca garnitură pentru gazpacho se folosesc cubuleţe de telemea, ouă fierte tari, şuncă. Acestea se servesc în boluri separate şi fiecare mesean îşi porţionează după plac garnitura.

 

Ingrediente:

  • 1 kg rosii
  • 500 g castraveti proaspeti
  • 2 ardei grasi verzi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura frunze de telina sau patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri masline negre fara samburi/felii
  • 100 g cubulete de paine prajita
  • 200 g gheata pisata (optional)

 

Mod de preparare:

Curăţaţi roşiile de pieliţe, fără să le opăriţi. Curăţaţi castraveţii de coajă şi ardeii de cotoare şi seminţe. Tăiaţi cât mai mărunt legumele, radeţi fin ceapa şi usturoiul, rupeţi în fâşii frunzele de felină.

Amestecaţi toate legumele cu feliile de măsline, uleiul de măsline, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi şi puneti la frigider amestecul, pentru mai multe ore.

Inainte de servire, presăraţi deasupra cubuleţe de pâine prăjită şi, eventual, cuburi de gheaţă. Nu se mai amestecă ingredientele.

Gazpacho

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.