Retete culinare: Creveti cu orez
PrinteazaO reteta de creveti cu orez din: orez, creveti, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume, frunze de busuioc, sare si piper.
- 250 g orez integral
- 500 g creveti curatati
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400 g rosii
- 100 ml supa de legume sau vin alb
- pentru ornare frunze verzi de busuioc sau tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul în apă cu sare. Puneţi într-o tigaie mai mare uleiul şi adăugaţi pentru călire ceapa şi usturoiul, tăiate mărunt, roşiile tăiate în cubuleţe, supa de legume, sare şi piper. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la foc mic 12 -15 minute.
Când sosul clocoteşte, adăugaţi creveţii şi se fierb tot la foc mic 3 – 5 minute.
Puneţi orezul în farfurii şi peste el turnaţi puţin sos de roşii şi aşezaţi câte 3-4 creveti. Ornaţi cu frunze verzi de tarhon sau busuioc.
Creveti cu orez
Pofta buna!