Retete culinare: Creveti cu orez

Printeaza

O reteta de creveti cu orez din: orez, creveti, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume, frunze de busuioc, sare si piper.

Ingrediente:

  •  250 g orez integral
  • 500 g creveti curatati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g rosii
  • 100 ml supa de legume sau vin alb
  • pentru ornare frunze verzi de busuioc sau tarhon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi orezul în apă cu sare. Puneţi într-o tigaie mai mare uleiul şi adăugaţi pentru călire ceapa şi usturoiul, tăiate mărunt, roşiile tăiate în cubuleţe, supa de legume, sare şi piper. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la foc mic 12 -15 minute.

Când sosul clocoteşte, adăugaţi creveţii şi se fierb tot la foc mic 3 – 5 minute.

Puneţi orezul în farfurii şi peste el turnaţi puţin sos de roşii şi aşezaţi câte 3-4 creveti. Ornaţi cu frunze verzi de tarhon sau busuioc.

Creveti cu orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.