Retete culinare: Ciuperci gratinate
PrinteazaO reteta de ciuperci gratinate din: ciuperci, cascaval, ulei de floarea soarelui, branza gorgonzola, sare, piper, ceapa verde, patrunjel, paste, smantana si parmezan.
- un kg ciuperci
- 150 g cascaval
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 100 g branza gorgonzola
- sare
- piper
- o legatura ceapa verde
- o legatura patrunjel
- 200 g paste (farfale)
- 150 g smantana
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se curăţă si se spală ciupercile. Separat, se curăţă ceapa si pătrunjelul. Se toacă mărunt împreună cu codiţele ciupercilor, se adaugă sare si piper şi apoi se călesc în uleiul încins. Se stropesc cu apă călduţă şi, după ce au fiert, se dau deoparte să se răcorească.
Se umplu ciupercile cu compoziţia preparată, se aşază în tavă, iar printre pălăriuţele umplute, se pun pastele fierte. Se presară cubuleţe de caşcaval şi de gorgonzola si se bagă în cuptor.
Cu 10 minute înainte de a le scoate, se adaugă smântână amestecată cu parmezanul.
Ciuperci gratinate
Pofta buna!