Retete culinare: Ciorba radauteana

Printeaza

Ciorba radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei, telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si patrunjel.

 

Ingrediente:Ciorba_radauteana

  • 500 g piept de pui
  • sare
  • 2 morcovi
  • 1-2 cepe
  • piper
  • un ardei
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 1-2 lingurite ulei
  • o capatana de usturoi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri otet
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pui, se cură­ţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare, la foc mic.

Intre timp, se curăţă toate legu­mele, se spală şi se pun să fiarbă împreună cu pieptul de pui.

Se separă albuşurile de gălbe­nuşuri, iar acestea din urmă se amestecă cu un praf de sare şi pi­per.

Se adaugă smântână, oţetul şi usturoiul pisat. Crema obţinută se lasă la răcit.

Se verifică dacă au fiert legu­mele şi carnea, se scot din oală şi se lasă să se scurgă în sită.

Carnea se taie fâşii potrivite şi se introdu­ce în supă. Crema de smântână se încorporează în ciorba, astfel încât să nu facă cocoloaşe.

Ciorba rădăuţeană se mai condimentează cu sare şi piper dacă mai este nevoie şi se ornează cu pătrunjel verde.

Ciorba radauteana

Ciorba_radauteana

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Ciorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa

Ciorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa din: pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, smantana, oua, lamaie, sare, piper, paine prajita. Ciorba radauteana este o delicioasa supa traditionala romaneasca, cunoscuta pentru savoarea sa unica. Ingrediente: 1 pui intreg (aproximativ 1,5 kg) 1 ceapa mare 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 pastarnac 1 […]

retete

Ciorbă rădăuțeană tradițională

Ciorbă rădăuțeană tradițională din: carne de pui sau curcan, ceapa, morcovi,pastarnac, telina, unt, oua, smantana, patrunjel, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 500g carne de pui sau de curcan (cu oase) 2 cepe mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 țelină mică 1 lingură de unt sau ulei 2 ouă 2 linguri de smântână 1 legătură de pătrunjel […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.