Retete culinare: Chiftele de cartofi
PrinteazaO reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de copt, unt, lapte, oua si ulei.
- 250g de cartofi, tăiaţi cubuleţe
- 200g de făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 50g de unt topit, plus extra pentru prăjit
- 3 linguri de lapte
- 2 ouă, bătute
- 2 linguriţe de ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă cu sare până se înmoaie. Se scurg bine şi se pasează. Se cern făina şi praful de copt într-un vas, se adaugă untul, laptele, ouăle, piureul, se asezonează din belşug şi se amestecă până se formează un aluat lipicios.
Se încing puţin unt şi puţin ulei într-o tigaie mare. Se prăjesc chiftele din aluat câte 3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Este posibil să le prăjeşti pe toate în două rânduri, aşa că trebuie să le ţii calde în cuptor pe cele deja făcute.
Chiftele de cartofi
Pofta buna!