Retete culinare: Ardei umpluti cu vinete
PrinteazaO reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei, ceapa, rosii, vinete, ou, faina, ulei, patrunjel verde, zahar, piper si sare.
- 12 ardei de marime mijlocie
- 250 g ceapa
- 1 kg rosii
- 700 g vinete
- 1 ou
- 1 lingura de faina
- 150 ml ulei
- 1 legatura de patrunjel verde
- zahar
- piper
- sare
Mod de preparare:
Coci vinetele la cuptor, le cureţi de coajă, le laşi să se scurgă, apoi le toci ca pentru salată. Speli ardeii, le scoţi cotoarele şi seminţele. Vinetele tocate le amesteci cu ceapa care a fost tocată mărunt şi înăbuşită în ulei, la foc mic, cu sare şi ou.
Cu această compoziţie umpli ardeii, înmoi capetele în făină şi îi aşezi într-un vas termore- zistent sau într-o cratiţă, unul lângă altul. Prepari un sos astfel: decojeşti roşiile, le tai şi le înăbuşi în ulei cu sare, piper şi zahăr după gust.
Acest sos îl adaugi peste ardeii umpluţi, aşezaţi unul lângă altul în cratiţă. Fierbi ardeii cu vasul acoperit, la foc moderat în cuptor. Serveşti ardeii reci cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi presărat peste ardei.
Ardei umpluti cu vinete
Incoming search terms:
- ardei umpluti cu vinete