Retete culinare: Ardei umpluti cu vinete

Printeaza

O reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei, ceapa, rosii, vinete, ou, faina, ulei, patrunjel verde, zahar, piper si sare.

Ingrediente:Ardei umpluti cu vinete

  •  12 ardei de marime mijlocie
  • 250 g ceapa
  • 1 kg rosii
  • 700 g vinete
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 150 ml ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • zahar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Coci vinetele la cuptor, le cureţi de coajă, le laşi să se scurgă, apoi le toci ca pentru salată. Speli ardeii, le scoţi cotoarele şi seminţele. Vinetele tocate le amesteci cu ceapa care a fost tocată mărunt şi înăbuşită în ulei, la foc mic, cu sare şi ou.

Cu această compoziţie umpli ardeii, înmoi capetele în făină şi îi aşezi într-un vas termore- zistent sau într-o cratiţă, unul lângă altul. Prepari un sos astfel: decojeşti roşiile, le tai şi le înăbuşi în ulei cu sare, piper şi zahăr după gust.

Acest sos îl adaugi peste ardeii umpluţi, aşezaţi unul lângă al­tul în cratiţă. Fierbi ardeii cu vasul acope­rit, la foc moderat în cuptor. Serveşti ardeii reci cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi presărat peste ardei.

 

Ardei umpluti cu vinete

Ardei umpluti cu vinete
Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ardei umpluti cu vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.