Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii

Printeaza

Pentru cei pasionati de peşte va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase:

Reţete cu peşte

Peşte şi vinete cu sos de roşii

O reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Peşte şi vinete cu sos de roşii

  • 800 g file de peşte-sabie
  • 400 g mozzarella de bivoliţă
  • 500 g roşi
  • 2 vinete lungi
  • 3 ouă
  • 60 g făină
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legătură de busuioc
  • 2 rămurele de oregano proaspăt
  • 220 g ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tăiaţi fileurile de peşte-sabie pătrăţele de 7 cm. Feliaţi mozzarella şi puneţi câte o bucată pe jumătate dintre feliile de peşte, iar deasu­pra câte o frunză de busuioc, apoi acoperiţi-le cu feliile de peşte rămas. Băgaţi-le la frigider.

Spălaţi roşiile, scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-le bucăţele. într-o crăticioară, încingeţi 70 g ulei extravirgin de măsline şi rumeniţi un căţel de usturoi curăţat şi zdrobit. Adăugaţi roşiile şi cinci, şase frunze de busuioc. Căliţi la foc potrivit 10 minute, săraţi şi apoi treceţi totul prin sită. Daţi sosul deoparte.

Curăţaţi şi spălaţi vinetele, scoateţi-le eventual seminţele şi tăiaţi-le bucăţele. Rumeniţi-le într-o tigaie în care aţi călit un căţel de usturoi curăţat, spălat şi zdrobit, amestecând des să nu se lipească. Săraţi-le şi puneţi-le deoparte.

Intr-o tigaie, încingeţi 130 g ulei şi mai căliţi un căţel de usturoi curăţat şi zdrobit. într-o farfurie adâncă bateţi ouăle cu furculiţa. Daţi bucăţile de peşte prin făină, treceţi-le prin ou şi pră- jiţi-le în tigaie. Scoateţi-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă bine grăsimea.

Puneţi pe fundul farfuriilor câteva linguri de sos de roşii, în centru aşezaţi dreptunghiurile de peşte, iar împrejurul lor cubuleţele de vinete. Ornaţi cu frunze de oregano proaspăt şi serviţi.

 

Peşte la tigaie cu dovlecei

 

O reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e masline, sare si piper.

Ingrediente:Peşte la tigaie cu dovlecei

  • 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g, curăţată şi fără piele
  • 120 g pancetta afumată
  • 4 dovlecel potriviţi
  • 1 haşmă
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Impărţiţi bucata de peşte în două părţi egale şi înfăşuraţi-le cu feliile de pancetta afumată, legând-o cu fir alimentar.

Incingeţi uleiul într-o tigaie termorezistentă şi căliţi haşma curăţată şi tăiată inele. Adăugaţi bucăţile de peşte şi rumeniţi-le la foc potrivit câte 2 minute pe fiecare parte; stropiţi cu vin, daţi focul mic şi prelungiţi fierberea încă 10-12 minute, până când peştele va fi făcut.

Spălaţi dovleceii, tăiaţi-i fâşioare, puneţi sare şi piper. încingeţi într-o tigaie 2 linguri de ulei şi prăjiţi la foc potrivit dovleceii timp de 3 minute, amestecând des cu o lingură de lemn.

Scoateţi firul alimentar de pe fileurile de peşte, tăiaţi-le felii cam de 2-3 cm şi aşe- zaţi-le pe un platou, după care stropiţi-le cu sosul care s-a format în timpul pre­gătirii. Aranjaţi în jurul lor dovleceii. Serviţi fierbinte.

Rulouri din peşte umplute cu midii

 

O reteta de rulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Rulouri din peşte umplute cu midii

  • 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri
  • 800 g midii
  • 2 ouă
  • 60 g pesmet
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 rămurele de rozmarin
  • 9 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Frecaţi scoicile cu o periuţă specială pentru a elimina eventualele reziduuri de nisip, apoi clătiţi-le bine. Eliminaţi filamentele ierboase şi aruncaţi scoicile care nu sunt bine închise şi întregi. Puneţi-le într-o tigaie destul de mare şi faceţi-le să se desfacă la foc viu.

Scoateţi-le din valve, păstrându-vă câteva pentru a orna farfuriile; aruncaţi-le pe cele care nu s-au desfăcut. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le mărunt şi căliţi-leîn patru linguri de ulei. Curăţaţi, spă­laţi şi tocaţi şi pătrunjelul.

Mărunţiţi jumătate din cantitatea de scoici scoase din valve şi adăugaţi-le în tigaie când aţi stins focul, alături de scoicile întregi şi de pătrunjel, de ouăle bătute puţin, de pesmet şi de o lingură de ulei. Potriviţi de sare şi de piper, apoi amestecaţi bine totul.

Intindeţi compoziţia deasupra bucăţilor de peşte-spadă, răsuciţi-le să formeze rulouri şi fixaţi-le cu o scobitoare. Puneţi sare şi piper şi pe deasupra rulourilor, după care prăjiţi-le în tigaie la foc iute 5-6 minute cu uleiul care v-a rămas şi cu o rămurică de rozmarin.

Aranjaţi pe un platou rulourile, ornaţi cu rozmarin şi cu scoicile rămase, apoi serviţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.