Retete de Craciun: Tochitura mocaneasca cu carnati

Printeaza

Retete de Craciun: Tochitura mocaneasca cu carnati din: carne de porc, ficat, carnati, branza, oua, usturoi, untura, sare, mamaliga, vin.

Ingrediente:Tochitura mocaneasca cu carnati

  • 500 g carne grasă de porc (de la ceafă sau de pe coaste)
  • 250 g ficat
  • 2-3 cârnaţi afumaţi
  • 200 g brânză de burduf
  • 6-8 ouă
  • 4-6 căţei de usturoi
  • 1 lingură cu untură
  • sare
  • mămăligă
  • vin

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o în prosop curat, tăiaţi-o romburi sau felii groase de 2 cm şi puneţi-o să se prăjească în untură caldă sau cu slănină tăiată mărunt.

Amestecaţi des cu lingura de lemn pentru ca să se pătrundă uniform.

Când carnea s-a înmuiat puţin şi sosul a scăzut, adăugaţi ficatul tăiat romburi sau felii, lăsaţi să se prăjească împreună 6-8 min. Adăugaţi 1 pahar cu vin alb.

Tăiaţi carnaţii felii de 2-3 cm, puneţi-le peste carne şi lăsaţi să se facă împreună.

Tot acum puneţi usturoiul tocat mărunt şi sarea necesară, lăsaţi să fiarbă împreună 15 min.

Dacă totul se poate consuma, stingeţi focul şi turnaţi în cratiţă brânza desfăcută bucăţi.

Lăsaţi vasul acoperit până în momentul servirii. Faceţi ochiu­rile în apă sau în ulei.

Faceţi mămăliga din 2 1 de zer sau lapte dulce, 600 g mălai, 1 lingură cu sare.

Puneţi mălaiul în ploaie în lichidul cald, fierbeţi la foc mic 20 min.

Serviţi totul fierbinte: mămăligă, tochitură şi ouă ochiuri fierte în apă, lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.