Retete de Craciun: Friptură de porc umplută cu roşii si măsline
PrinteazaFriptură de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb.
- 1 kg carne de porc pentru rulada
- 2 legaturi miere
- 100 g rosii uscate marinate in ulei
- 100 g masline
- 1 legatura busuioc
- 2 linguri otet balsamic
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 150 ml vin alb, dulce
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi ungeţi-o pe ambele părţi cu miere. Scurgeţi măslinele şi roşiile, apoi tăiaţi-le mărunt.
Spălaţi busuiocul, uscaţi-l şi tăiaţi-l fâşii. Amestecaţi roşiile, măslinele şi busuiocul, apoi condimentaţi totul cu oţet, sare şi piper.
Intindeţi acest amestec pe friptură, rulaţi-o şi fixaţi-o cu o sfoară de bucătărie. încingeţi uleiul într-o tavă de friptură şi prăjiţi acolo carnea pe ambele părţi.
Condimentaţi-o cu sare şi piper. La final, turnaţi vinul şi fierbeţi-o înăbuşit cca 1 oră, la foc mic.
Ornaţi cu frunze de busuioc. Pentru garnitură, alegeţi gnocchi prăjiţi în unt.
Friptură de porc umplută cu roşii si măsline
Pofta buna!