Retete de Craciun: Ceafă de porc cu sos de roşii

Printeaza

O reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_sos_de_rosii

  • 4 felii groase ceafa de porc
  • 300 g rosii in bulion
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 100 ml smantana de gatit (nefermentata)
  • 2 linguri ulei
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Ungeţi-o cu ulei şi presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper, pe toate părţile.

Frigeţi ceafa astfel pregătită pe un grătar sau o plită încinsă până când se pătrun­de bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile.

Pentru sos, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina, amestecaţi bine, apoi după 30- 40 de secunde puneţi smântână. Amestecaţi încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe, după care puneţi roşiile.

Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic 15 minute. Serviţi ceafa de porc fierbinte, stropită cu sosul de roşii, alături de garnitură de cartofi prăjiţi.

Cartofii îi puteţi face chipsuri tăindu-i în felii foarte subţiri cu us­tensila folosită la curăţatul acestora. Prăjiţi-i, apoi în ulei încins circa 2-3 minute, la foc mare.

Ceafă de porc cu sos de roşii

Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.