Ciorba de sfecla rosie cu telina

Ciorba de sfecla

Se calesc 2-3 cepe, se adauga zarzavatul de ciorba (de la borcan), se caleste, se adauga 1 sfecla de masa taiata cubulete si apa si se fierbe circa o ora. Apoi se pune orez si se mai ferbe 15 minute. Se pune bulion si se acreste cu zeama de varza. Se pun si 1-2 oua […]

Ciorba de bureti cu carne de miel

Ciorba moldoveneasca de bureti

Ciorba moldoveneasca de bureti Ingrediente: 500 g ciuperci 2-3 morcovi 2 cepe mijlocii 1 l bors 1 ardei gras 3 rosii foi de dafin piper sare dupa gust verdeata   Mod de preparare: Se pune zarzavatul la fiert cu buretii, se lasa circa 15 minute, se adauga borsul, sarea si piperul impreuna cu foaia de […]

Ciorba cu oase proaspete de porc

Ciorba cu oase proaspete de porc din: oase de porc, morcovi, radacina de patrunjel, orez, ceapa, telina, zeama de varza, piper, marar, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g oase porc 3 morcovi potriviti 2 radacini de patrunjel 100 g orez 1 ceapa 1 telina 1 l de zeama de varza piper sare marar uscat sau […]

Ciorbita de legume cu rasol de vita

Ciorbita de legume cu rasol de vita din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, suc de rosii, patrunjel, ardei, rasol de vita, sare, piper. Ingrediente: 3-4 morcovi o radacina de patrunjel o telina un pastarnac o ceapa mare 500 g suc de rosii o legatura de patrunjel 2 ardei un rasol de vita sare […]

Ciorbă de pui cu smantana si legume

Ciorbă de pui cu smantana si legume

Ciorbă de pui cu smantana si legume din: piept de pui, smantana, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, telina, usturoi, ardei grasi, oua, piper, sare, morcovi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g piept de pui 250 g de smantana un pastarnac o radacina de patrunjel o ceapa mare o telina 1-2 catei de usturoi 2 ardei […]

Bors din legume

Bors din legume

Bors din legume din: cartofi, morcovi, ceapa, castarveti murati, telina, marar, lesutean, bors, ulei, sare. Ingrediente: 300 g cartofi 100 g mor­covi 100 g ceapă 300 g castraveţi mu­raţi o ţelină mărar leuştean şi pătrun­jel o frunză de dafin borş ulei sare   Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, apoi se dă pe […]

Ciorba olteneasca de pui

Ciorba de pui cu untura

Ciorba de pui cu untura Ingrediente: 1 pui de gretate medie(1 kg) 1-2 cepe 1 lingură untura, 1 pachet mărar 1 pachet pătrunjel fidea un litru de borş Mod de reparare: Se curăţă puiul, se taie şi se pune într-o cratiţă alături de ceapă, untură, mărar şi pătrunjel. Se lasă la fiert vreo jumătate de […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Ciorba de potroace acra

Ciorba de potroace acra din: oase de porc, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, orez, leustean, oua, telina, pastarnac, zeama de varza, sare, piper, tacamuri de pasare.   Ingrediente: 1 kg oase de porc morcovi ceapă rădăcină de pătrunjel orez leuştean 2 ouă ţelină, păstârnac 1 l zeamă de varză sare piper 1 kg tacâmuri de […]

Bors moldovenesc de gaina

Bors moldovenesc de gaina

Bors moldovenesc de gaina Ingrediente: 1 kg carne de găină 2 morcovi 2 cepe mai mari 1 rădăcină păstârnac 1/2 rădăcină ţelină 2-3 roşii din bulion sare după gust piper verdeţuri, leuştean verde (sau uscat) 1 l borş Pentru tăieţei de casă: 1 ou şi făină cât cuprinde un praf de sare   Mod de […]

Ciorba de fasole uscata

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie Ingrediente: 150-200 g fasole boabe un morcov un pătrunjel o ceapă de mărime potrivită un ardei gras două roşii 150 g sfeclă roşie borş zeamă de castraveţi zeamă de lămâie suc de roşii leuştean frunze de ţelină sare ulei   Mod de preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi, […]

Bors de chitici

Borş de primăvară

Borş de primăvară Ingrediente: 6 fire de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 legături de lobodă două legături de ştevie mai multe frunze de spanac o lingură de orez doi cartofi o lingură de bulion o cană de borş o legătură de mărar leuştean pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de […]

Ciorbă de peşte cu bors

Ciorbă de peşte cu bors

Ciorbă de peşte cu bors din: peste, morcovi, patrunjel, faina, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, zeama de lamaie, leustean, ulei, sare. Ingrediente: un kilogram de peşte (crap, somn sau ştiucă) un morcov un pătrunjel 200 g făină o ceapă mare 1-2 ardei graşi două roşii de mărime mijlocie borş sau zeamă de varză zeamă de […]

Ciorba de cartofi

Ciorbă de cartofi

Ciorbă de cartofi Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov pătrunjel ţelină o ceapă de mărime mijlocie 3 linguri de ulei borş zeamă de castraveţi suc de roşii zeamă de lămâie sau oţet leuştean pătrunjel sare   Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei, apoi totul […]

Ciorba de miel cu gulie

Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat

O reteta de ciorba de miel cu, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, orez, leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare. Ingrediente: un cap de miel gâtul şi coada 3-4 morcovi două rădăcini de pătrunjel o rădăcină de ţelină un păstârnac 80 g orez 3-4 legături de leuştean zeamă de lămâie sau borş unul-două […]

Ciorba de praz cu bors

Ciorbă de praz

Ciorbă de praz Ingrediente: două fire de praz un morcov o ceapă un ardei o ţelină puţin orez o rădăcină de pătrunjel roşii în bulion sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele, la fel şi celelalte legume, şi se pun la călit în puţin ulei încins. […]

Reteta ciorba de urzici

Ciorbă de urzici

Ciorbă de urzici din: urzici, malai, ceapa, morcov, sare. Poate te intereseaza si: Ciorba de urzici cu stevie si loboda Ciorbă de urzici ca in Ardeal Ciorba de urzici cu orez Ciorba de urzici cu legume si smantana Ciorba de urzici cu usturoi   Ingrediente: un kilogram de urzici o jumătate de cană de mălai […]

Ciorba de peste

Ciorbă de peste olteneasca

Ciorbă de peste olteneasca din: obleti, crap, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, rosii, fidea, cimbru si verdeata. Ingrediente: un kilogram de obleţi (peşte mărunt) două kilograme de crap 300 g ceapă 3 morcovi 3 albi­turi (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină) 4 ardei graşi olteneşti un kilo­gram de roşii fidea cimbru verdeaţă sare   Mod de […]

Bors cu verdeturi

Bors de tarhon

Bors de tarhon Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 2 legături tarhon 3 linguri ulei 1 lingură făină 3 linguri smântână 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguri orez 1 ou 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Se curăţă rădă-cinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în ulei. Se adaugă […]

Ciorbă lipovenească cu smântână

Ciorba lipoveneasca

Ciorba lipoveneasca Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac 1 felie telina 2 cartofi 3 rosii 2 ardei apa peste – somn, stiuca sau crap   Mod de preparare: Se fierb legumele taiate marunt (2 cepe, 2 morcovi, 1 sfecla mica, 1 pastarnac, 1 felie telina, 2 cartofi, 3 rosii, 2 ardei) […]

Borş de păstrăv

Bors pescaresc cu leustean

O reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 kg peste marunt 1/2 kg peste mare 3/4 l bors 2 l apa 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 legatura patrunjel sare piper leustean   Mod de preparare: Zarzavatul (in afara de cartofi) se taie […]

Ciorba olteneasca de pui

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec Ingrediente: 1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3-4 cozi de telina 2 oua 150 ml lapte gras zeama de la o lamaie mare 4 linguri orez 100 g smantana patrunjel verde marar verde piper […]

Ciorba cu perisoare de stiuca sau peste alb

Ciorba cu perisoare de stiuca sau peste alb

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb Ingrediente: 1,5 kg ştiucă (sau peşte alb) 350 g ceapă 200 g franzelă 150 g morcov 100 g albitură 400 g roşii 100 g orez 2 ouă 100 g lămâie 150 g smântână 100 ml ulei 2 legături pătrunjel verde 2 legături leuştean   Mod de preparare: […]

Bors de peste cu ardei

Borş pescăresc cu somn sau crap

O reteta de bors pescaresc cu somn sau crap si ceapa, ardei gras, rosii, hrean, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt 1 kg peşte mare (crap sau somn) 2 cepe 2 ardei graşi 4-5 roşii 1 rădăcină hrean 1 rădăcină pătrunjel 1,5 l apă 1 l borş pătrunjel verde leuştean sare […]

Ciorba de zarzavat

Ciorba de zarzavat

Ciorba de zarzavat Ingrediente: 1 morcov 1/2 ţelină 1 pătrunjel 3 cepe 4 cartofi o mână de fasole verde 4-5 roşii 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 1/4 varză 2 linguri unt sau margarina pătrunjel verde sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza şi […]

Ciorbă transilvăneană de tarhon

Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 1 ardei gras 2 cartofi 50 g paste mai mici 1 cutie cu rosii decojite 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean 1 l bors sare   Mod de preparare: Fierbe afumăturaîn apă. Adună spuma de câte ori […]

Ciorba olteneasca de pui

Ciorbă de vară cu pui

Ciorbă de vară cu pui Ingrediente: 500 g aripioare de pui 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 50 g paste 3 roşii 2 ouă 1 lămâie 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu făină 100 g smântână sare piper   Mod de preparare: Spală aripioarele, taie-le pe din două şi pune-le […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Ciorba de potroace cu verdeata

Ciorba de potroace cu verdeata Ingrediente: maruntaie de pasare zarzavat de ciorba suc de rosii sau rosii la borcan orez ceapa verdeata zeama de varza sare     Mod de preparare: Maruntaiele de pasare, curatate si oparite se pun la fiert cu apa si putina sare. Dupa ce au fiert pe jumatate se pune zarzavatul. […]

Ciorba dreasa cu smantana

Ciorba dreasa cu smantana

Ciorba dreasa cu smantana din: dovlecei, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, fasole verde, rosii, bors, oua, smantana, leustean si sare. Ingrediente: 1 dovlecei 2 cepe 2 morcovi 1 telina 4 cartofi 1 ardei gras 300 g fasole verde 5 rosii 1 l bors l oua 100 g smantana 1 legatura de leustean sare   […]

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon Ingrediente: 1 ceasca de ulei 5-6 cartofi 3 morcovi, o ceapa mare 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ceasca cu bulion sau 3-4 linguri 1 lingura de tarhon tocat 1 lingura de faina 1/2 ceasca zeama de gogosari (sau o ceasca de bors de putina) 1-2 frunze de dafin […]

Bors marinaresc cu gasca salbatica

Bors cu ciolan afumat de porc

Bors cu ciolan afumat de porc din: ciolan afumat de porc, morcov, ceapa, telina, fidea, bors, verdeata. Ingrediente: un ciolan afumat morcov ceapă ţelină fidea sau orez borş verdeaţă Mod de preparare: Spălăm ciolanul, îl opărim şl-l fierbem apoi cu zarzavatul tăiat. Când a fiert, adăugăm borşul fiert separat. Orezul se pune când carnea e […]

Ciorba de sira de porc cu galuste de faina

Ciorba de picioruse de porc

O reteta de ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate) 2 linguri condimente 1 morcov 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 200 ml smântână oţet după gust sare 2 linguri ulei 1 felie lămâie pătrunjel […]

Ciorba de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean 1 lingură de ulei 1 morcov 1 ceapă sare cimbru Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasă câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă apa. Se […]