Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi

Ciorba de mazare si morcovi din: mazare, morcovi, ceapa, faina, zeama de lamaie sau otet, ulei, condimente, sare, piper, smantana, marar.   Ingrediente: 300 g mazăre 2-3 morcovi 1 ceapă 1 lingură făină zeama de la 1 lămâie sau oţet ulei condimente sare piper 150 g smântână 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi […]

Ciorba de verdeata cu cartofi

Bors de praz cu verdeata

Bors de praz cu verdeata din: praz, masline, ceapa, ulei, orez, patrunjel, leustean, morcovi, rosii, bors, apa. Ingrediente: 800 g praz 50 g măsline 100 g ceapă 150 g ulei 150 g orez 1 legătură pătrunjel verde 100 g morcovi 200 g roşii 1 l borş 1 legătură leuştean 2 l apă   Mod de […]

Ciorba de sfecla rosie cu leustean

Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana din: sfecla, morcovi, fasole, ceapa, porumb, ulei, suc de lamaie, iaurt, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 sfeclă roşie 2 morcovi carote 400 g fasole verde 1 ceapă roşie 200 g boabe de porumb 50 ml ulei de floarea-soarelui sucul de la 1 lămâie 300 g iaurt […]

Ciorbă de legume

Ciorba de legume cu patrunjel

Ciorba de legume cu patrunjel din: ceapa, morcovi, mazare, fasole pastai, cartofi, rosii, ulei, sare, suc de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: o ceapă 2 morcovi o mână mazăre o mână fasole păstăi 2-3 cartofi 3 roşii bine coapte o linguriţă ulei sare sucul a două lămâi pătrunjel pentru servit   Mod de preparare: Se taie […]

Borş de sfeclă roşie

Bors din sfecla rosie

Bors din sfecla rosie din: sfecla, cartofi, telina, ceapa, morcov, bors, sare, patrunjel.   Ingrediente: 3 sfecle roşii 1/2 kg cartofi 1/2 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 l borş sare pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe sfeclele şi cartofii. Le pui la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa tocată, […]

Ciorba de praz cu paste si hrean

Bors cu praz – usor de preparat

Bors cu praz din: praz, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, rosii, bors, orez, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 kg praz 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 rosii 1 l bors 3 linguri de orez 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean sare piper   Mod de preparare: Morcovii, pastarnacul, radacina […]

Bors cu caltabos

Bors de loboda cu ceapa verde

Bors de loboda cu ceapa verde din: morcovi, cartofi, orez, ardei gras, loboda rosie, ceapa verde, ulei, leustean, patrunjel, bors, sare, oua.   Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 linguri orez 1 ardei gras 2 legături lobodă roşie 1 legătură ceapă verde 3 linguri ulei 3-4 fire leuştean 1 legătură pătrunjei 1/2 l borş sare 2 ouă […]

Bors de legume moldovenesc

Bors cu varza, sfecla si iaurt

Bors cu varza, sfecla si iaurt din: varză dulce, albitură, sfeclă roşie, cartofi, oase vită, bulion, ceapă, borş, iaurt, roşii proaspete,  pătrunjel verde.   Ingediente: 500 g varză dulce 150 g albitură 500 g sfeclă roşie 750 g cartofi 2,5 kg oase vită 100 g bulion 150 g ceapă 1 l borş 500 g iaurt […]

Ciorba de fasole cu ardei si cimbru

Ciorba de fasole cu ardei si cimbru din: fasole boabe, ardei gras rosu, cartofi, cimbru, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, suc de lamaie, ceapa, smantana. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 ardei graşi roşii 1/2 ardei gras rosu, pentru ornat 2 cartofi potriviţi 1 lingurită cimbru 1 legătură pătrunjel sare piper sucul de la […]

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei

Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei din: ceapă, morcovi, cartofi, dovlecel, fasole păstăi, telina, ardei, pătrunjel rădăcină, usturoi, bulion, busuioc, patrunjel verde, zeamă de lămâie, ulei de măsli­ne, chimen, telemea mai nesărată, piper, sare, ou, făină de mei, faina de grau.   Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 250 g […]

Bors gustos de loboda

Bors gustos de loboda din: loboda, ceapa verde, patrunjel, morcov, telina, orez, galbenus, smantana, leustean, usturoi, bors si sare. Ingrediente: 3-4 legături lobodă 4 fire ceapă verde 1 legătură pătrunjel 1 morcov 1 ţelină 3-4 linguri orez 1 gălbenuş 2 linguri smântână leuştean 3 căţei de usturoi 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Legumele […]

Ciorbita cu rosii intregi

Ciorbita cu rosii intregi din: morcovi, pastarnac, ceapa, ardei gras, cartofi, orez, rosii in suc de tomate, ulei, bulion de corcoduse, verdeata si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 ardei gras 2-3 cartofi 2 linguri orez 1 borcan (720 g) roşii întregi conservate în suc de tomate 2 linguri ulei bulion de corcoduşe […]

Ciorba rece de sfecla rosie

Bors de sfecla cu leustean si patrunjel

Bors de sfecla cu leustean si patrunjel din: cepe, rădăcini de pătrunjel, păstârnac, morcov, borş de huşti, sfeclă roşie, oua, smantana, pătrunjel, leuştean, frunză de ţelină.   Ingrediente: cepe rădăcini de pătrunjel păstârnac morcov 1 litru de borş de huşti câteva bucăţi de sfeclă roşie pătrunjel, leuştean frunză de ţelină oua smantana     Mod de preparare: Mai întâi […]

Topping de ciuperci cu patrunjel

Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica

Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica din: cutie de cuiburi de rândunică, supă de pui, apă, ciuperci parfumate. Ingrediente: 1 cutie de cuiburi de rândunică 500 ml supă de pui 500 ml apă 10-12 ciuperci parfumate       Mod de preparare: Se pun ciupercile parfumate în jumătatea de litru de apă şi se lasă să macereze câteva […]

retete

Ciorba de varza cu cartof si morocov

Ciorba de varza cu cartof si morocov din: varza acra, morcov, ceapa, cartofi, radacina de pastarnac, cimbru uscat, rosiiin bulion, ulei, zeama de varza. Ingrediente: 1 varză acră medie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină păstâr­nac 1 lingură cimbru uscat 2 roşii în bulion 1 lingură ulei 1/2 l zeamă de varză Mod […]

Ciorba de legume cu ceapa verde

Ciorba de legume cu ceapa verde din: ceapa, morocovi, cartofi, rădăcină păstârnac, telina, cub concentrat de legume, ulei, ceapă verde, pătrunjel verde.   Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi o rădăcină păstârnac o ţelină mică un cub concentrat de legume 2 linguri ulei ceapă verde şi pătrunjel verde, pentru servit   Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori […]

retete

Ciorba de salata cu fasole boabe si usturoi

Ciorba de salata cu fasole boabe si usturoi din: fasole boabe, salata, frunze de ţelină, usturoi,  bulion sau concentrat de roşii, ulei, sare.   Ingrediente:  300 g fasole boabe 1 salată câteva frunze de ţelină 2 căţei de usturoi 4-5 linguri bulion sau concentrat de roşii 6 linguri ulei sare Mod de preparare: Este nevoie ca boabele […]

retete

Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume

Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume din: fasole, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei, ceapa, ulei, sare, pasta de rosii, bors, leustean verde. Ingrediente: 2 cani de fasole cu bob mic 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 ardei tocat 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingurita sare 3 linguri […]

retete

Ciorba de cartofi cu fidea

Ciorba de cartofi cu fidea din: cartofi, ceapa, verdeata, rosii, ardei grasi, fidea, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe verdeata (patrunjel, leustean) 1 cutie rosii cuburi in suc 2 ardei grasi 2-3 papusi de fidea zeama de lamaie sau 1 cana de bors sare   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi […]

ciorbe

Ciorba de dovlecel cu rosii si zer

Ciorba de dovlcel cu rosii si zer din: dovlecei, ceapa, leustean, rosii, ulei, zer, sare, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 2 cepe mici leuştean 2 roşii mari 1 lingura ulei 1 l zer proaspat sare 1 ceaşcă mica smantana   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe, îi speli în apă rece […]

retete

Ciorba de fasole cu bors si cimbru

Ciorba de fasole cu bors si cimbru din: fasole pestriţă, ceapa, morcovi, rădăcină de ţelină şi păstârnac, bors, bulion, suc de rosii, crenguţe de cimbru, patrunjel, leustean, ulei. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 1 ceapă 2 mor­covi rădăcină de ţelină şi păstârnac 1 l borş bulion suc de roşii 2 crenguţe de cimbru pătrunjel leuştean 3 linguri ulei […]

retete

Ciorba de varza cu morcov si patrunjel

Ciorba de varza cu morcov si patrunjel din: varză, morcov, patrunjel,  suc de corcoduşe verzi sau borş, ulei, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat de legume. Ingrediente: 1 varză micuţă 1 morcov 1 legătură pătrunjel 50 ml suc de corcoduşe verzi sau borş 2 linguri ulei 1 ţelină micuţă 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 […]

retete

Bors de fasole verde cu verdeata

Bors de fasole verde cu verdeata din: apa, fasole verde, ardei gras, ceapa, rosii, bors, leustean. Ingrediente: 1 l apa 500 g fasole verde congelata 1 ardei gras 1 ceapa uscata 1 legatura de ceapa verde 3 rosii 2 cani de bors leustean   Mod de preparare: Păstăile de fasole se fierb împreună cu ardeiul […]

retete

Bors de fasole uscata cu verdeata

Bors de fasole uscata cu verdeata din: fasole uscata, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, rosii, leustean, bors, sare. Ingrediente: 2 pumni de fasole uscata 2 morcovi 1 pastarnac 1 patrunjel 2 cepe 1 telina 1 cutie de rosii taiate, in suc patrunjel leustean verde 1 cana bors sare   Mod de preparare: Fasolea aleasă se […]

retete

Ciorba de dovlecel cu bors si leustean

Ciorba de dovlecel cu bors si leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei grasi, dovlecei, cartofi, sare, piper, bors, bulion, ulei, leustean. Ingrediente: 3 l apă 4 cepe mari 1 morcov 2 ardei graşi 1 borcan dovlecei 4 cartofi sare piper borş 2 linguri bulion 2 linguri ulei leuştean Mod de preaprare: Toci toate legumele, pe […]

retete

Reteta de post: Bors de cartofi

Bors de cartofi din: apa, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ulei, leustean, bors. Ingrediente: 1 l apa 4 cartofi, taiati ca pentru piure 2 morcovi, taiati cuburi 2 radacini de patrunjel, taiate marunt 1 ceapa mijlocie, tocata 1 lingurita ulei 2 linguri leustean, tocat marunt 1 cana bors   Mod de preparare: Se călesc […]

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu tarhon (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi, apa, ulei, tarhon, sare, piper, otet. Ciorba este o rețetă tradițională, îndrăgită pentru aroma sa distinctă și pentru simplitatea preparării. Combinația de cartofi sățioși și tărhonul cu gustul său unic creează un fel de mâncare reconfortant, ideal pentru zilele răcoroase. Descoperă cum să […]

retete

Bors cu legume si iaurt

Bors cu legume si iaurt din: cartofi, morcov, varză, rădăcină păstârnac, rădăcină pătrunjel, rădăcină de ţelină, dovle­cel, ardei gras roşu, roşie, orez, borş, iaurt, sare. Ingrediente: 1 cartof 1 morcov 1/4 căpăţână varză 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină de ţelină foarte mică sau 25 g dintr-o rădăcină mare 1 dovle­cel 1 ardei gras […]

Ciorba de praz cu paste si hrean

Ciorba de praz cu patrunjel

Ciorba de praz cu patrunjel din: praz, ceapa, morcovi, bors, apa, patrunjel, sare, ulei. Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Prazul poate fi folosit într-o varietate largă […]

Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana

Ciorba de legume dreasa cu smantana – usor de preparat

Ciorba de legume dreasa cu smantana din: cartofi, ţelină, ceapă, păstârnac, morcov, roşii, ciuperci, pastă de tomate, smântână, varza, patrunjel, sare, leustean. Ingrediente: 2 cartofi 1/2 ţelină 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 roşie 200 g ciuperci 5-6 linguri pastă de tomate 200 ml smântână 1 mână varză tocată pătrunjel leuştean sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele. Tai car­tofii cubuleţe, ceapa, […]

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata din: ciuperci, mor­cov, ceapă, usturoi, ulei, cartof, sare, piper, lămâie, apă, verdeaţă.  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 mor­cov 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 2 lin­guri ulei 1 cartof sare piper lămâie 2 litri apa verdeaţă     Mod de preparare: Ceapa şi morcovul se dau prin răzătoarea mică, iar […]

Ciorba cu galuste de paine si chimen

Ciorba cu galuste de paine si chimen din: ceapă, morcov, roşii, ţelină, seminţe de chimen, mazăre, pastă de tomate, borş, ulei, miez de paine, oua, lapte, lustean, sare, piper. Ingrediente: o ceapă 1 morcov 4 roşii o ţelină mică 1/2 lin­guriţă cu seminţe de chimen 300 g mazăre o lingură cu pastă de tomate 300 ml borş 75 ml ulei […]