Retete ca la tara: Rosii prajite
PrinteazaRosii prajite din: rosii, ulei, patrunjel, usturoi, pesmet, piper, sare.
- 2 roşii mai mari şi bine coapte
- 2 linguri ulei
- 3 linguri pătrunjel tocat
- 2 căţei usturoi tăiat foarte fin
- 2 linguri pesmet pisat
- piper
- sare
Mod de preparare:
Roşiile se taie în jumătăţi şi se pun la scurs cu partea tăiată în jos. Intr-o tigaie se pune uleiul la încălzit şi când acesta este foarte fierbinte, în el se pun roşiile cu partea tăiată în jos.
După câteva minute, tigaia se ia de pe foc, roşiile se întorc cu faţa tăiată în sus, peste ele se presară piper, sare, pătrunjelul şi usturoiul.
Deasupra se presară cât mai uniform pesmetul şi se stropeşte cu ulei din tigaie. Se mai pune apoi tigaia la cuptor pentru 15-20 de minute.
Ca variantă, peste pesmet se presară caşcaval gras (recomandabil şvaiţer), care la cuptor se gratinează.
Pofta buna!