Baba Ghanooj

Baba de Bucovina

Baba de Bucovina din: faina, cacao, unt, zahar, amidon, faina de migdale, praf de copt, oua, unt, zahar, lamaie, fulgi de migdale. Ingrediente: 280 g făină 20 g cacao 200 g unt 200 g zahăr 100 g amidon 100 g făină de migdale 5 g praf de copt 5 ouă 20 g unt pentru formă […]

Tocinei cu zahar si smantana

Tocinei bucovineni

Tocinei bucovineni din: cartofi, faina, gris, oua, iaurt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 kg cartofi, daţi prin răzătoarea mică 3-4 linguri făină 2 linguri griş 3 ouă 3 linguri iaurt gras sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci cartofii scurşi cu făina şi cu grisul. Baţi ouăle, apoi le încorporezi în compoziţie, torni iaurtul […]

Sarmalute cu carne tocata in dovleac

Sarmalute cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de pastarnac 3 cepe 1 legatura patrunjel verde 100 g orez cateva […]