Retete arabesti simple: Supa de ceafa de berbec
PrinteazaSupa de ceafa de berbec din: ceafa de berbec, ceapa, orez, orez, cartofi, morcovi, ienibahar, boabe de hei, lamaie, piper, sare, patrunjel.
- 1 kg ceafă de berbec
- 5 cepe
- 6 linguri orez
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 15 boabe ienibahar
- boabe de hei
- lămâie
- piper
- sare
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Carnea, spălată bine, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă, până ce dă în clocot.
Se spumează, se adaugă boabele de ienibahar, boabele de hei, ceapa curăţată şi tăiată în bucăţi mari, piperul şi sarea. Se lasă o oră să fiarbă la foc potrivit, după care se adaugă cartofii şi morcovii, curăţaţi şi tăiaţi rondele.
Când au fiert se ia oala de pe foc şi se presară pătrunjel proaspăt, tocat fin (eventual, după gust, şi cu leuştean verde).
Se serveşte caldă, cu felii de lămâie.
Pofta buna!