Retete arabesti simple: Supa de ceafa de berbec

Printeaza

Supa de ceafa de berbec din: ceafa de berbec, ceapa, orez, orez, cartofi, morcovi, ienibahar, boabe de hei, lamaie, piper, sare, patrunjel.

Ingrediente:Supa de ceafa de berbec

  • 1 kg ceafă de berbec
  • 5 cepe
  • 6 linguri orez
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 15 boabe ienibahar
  • boabe de hei
  • lămâie
  • piper
  • sare
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Carnea, spălată bine, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă, până ce dă în clocot.

Se spumează, se adaugă boabele de ienibahar, boabele de hei, ceapa curăţată şi tăiată în bucăţi mari, piperul şi sarea. Se lasă o oră să fiarbă la foc potrivit, după care se adaugă cartofii şi morcovii, curăţaţi şi tăiaţi rondele.

Când au fiert se ia oala de pe foc şi se presară pătrunjel proaspăt, tocat fin (eventual, după gust, şi cu leuştean verde).

Se serveşte caldă, cu felii de lămâie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.