Ciorba de pui cu rosii

Reteta zilei: Ciorba de pui cu rosii

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de pui cu rosii din: pui, morcov, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ardei gras, bors, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 pui (sau 500 g măruntaie de pui) 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 kg roşii 1 ardei gras bors dupa gust sare piper pătrunjel verde […]

Zacusca

Reteta zilei: Zacusca

Zacusca din: ceapa, gogosari, vinete, piper, foi de dafin, ulei, bulion si sare.   Ingrediente: 2 kg ceapă 6 kg gogoşari 3 kg vinete (coapte) piper boabe foi de dafin 1-1/2 l ulei 1 kg bulion puţină sare     Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o tai în 4 şi o dai prin […]

Pepene galben murat

Reteta zilei: Pepene galben murat

O reteta delicioasa de pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben, scortisoara, cuisoare, piper si zahar. Ingrediente: 300 ml oţet 600 ml apă 1 pepene galben 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 6-7 cuişoare întregi un vârf cuţit de piper 100 g zahăr   Mod de preparare: Amesteci oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele […]

Carnaciori in cuib

Reteta zilei: Carnaciori in cuib

Carnaciori in cuib din: carnaciori de porc, supa de carne, lapte, ceapa, faina, ou, cimbru, zahar, mustar iute, ulei, piper si sare.   Ingrediente: 8 cârnăciori de porc 500 ml supă de carne 300 ml lapte 2 cepe 100 g făină + 1 lingură cu făină 1 ou 2 lingurite cimbru uscat 1 lingurita cu […]

Ficăţei de pui cu dovleac

Reteta zilei: Ficatei de pui cu dovlecel pane

Ficatei de pui cu dovlecel pane din: ficatei de pui, dovlecei, faina, branza topita, masline, sare si piper.   Ingrediente: 500gr ficatei pui 2 dovlecei 2 oua 2 linguri faina branza topita masline fara samburi sare piper Mod de preparare: Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele. Ouale se bat si se amesteca cu […]

Rulada de cartofi

Reteta zilei: Rulada de cartofi

O reteta delicioasa de rulada de cartofi din: cartofi, unt, pesmet, oua, sare, salam, cimbru, busuioc si oua. Ingrediente: un kilogram cartofi 70 g unt 3-4 linguri pesmet (sau 2-3 linguri făină) 3 ouă sare 300 g salam foarte uscat cimbru şi busuioc uscat 2 ouă pentru uns   Mod de preparare: Se spală cartofii […]

Salata de conopida

Reteta zilei: Salata de conopida

Salata de conopida din: conopida, maioneza, smantana, mustar, usturoi, sare, piper si boia dulce.     Ingrediente: o conopida 7 linguri maioneza 5 linguri smantana 2 linguri mustar usturoi sare piper boia dulce   Mod de preparare: Conopida se rupe in buchetele si se fierbe. Dupa ce s-a inmuiat, se paseaza cu furculita. Se adauga […]

Omleta cu carnati, gogosari si rosii

Reteta zilei: Omleta cu carnati, gogosari si rosii

O reteta delicioasa de omleta cu carnati, gogosari si rosii din: oua, carnati, ceapa, gogosari, rosii, sare, piper si ulei. Ingrediente: oua carnati ceapa gogosari rosii sare piper ulei     Mod de preparare: Ceapa si carnati se taie si se pun la calit in tigaia incinsa. Intre timp se bat ouale bine si se […]

Chec de ciuperci

Reteta zilei: Chec de ciuperci

O reteta simpla si delicioasa de chec cu ciuperci din: ceapa verde, ciuperci, oua, faina, smantana, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 legaturi ceapa verde 2 cutii ciuperci 5 oua 5 linguri faina 5 linguri cu smantana 1 legatura marar verde 3 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşti în […]

Reteta zilei: Vitel cu vinete si ardei gras

O reteta delicioasa de vitel cu vinete si ardei gras din: spata de vitel, vanata, ceapa rosie, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ulei, vin alb sec, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g spata de vitel 1 vanata mare 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 […]

Snitel intepat

Reteta zilei: Snitel intepat

O reteta delicioasa de snitel intepat din: carne de porc, ciuperci, bacon, salata verde, ou, pesmet si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de porc slaba (piept de pui sau carne de vitel) 200 g ciuperci proaspete cu palarie mare 150 g bacon salata verde 1 ou pesmet asezonat: la 4 linguri de pesmet, adaugi […]

Biban la tigaie cu broccoli

Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli şi vinegretă de lămâie

O reteta delicioasa de biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere, ansoa si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri, de 140g fiecare un broccoli mic o portocală 6 linguri de ulei de măsline 4 linguri de capere mici 6 anşoa, mărunţite o lămâie     […]

Dulceata de gogonele

Reteta zilei: Dulceata de gogonele

O reteta delicioasa de dulceata de gogonele din: gogonele, apa, otet, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 l apa 300 ml otet pentru sirop: 1 kg zahar 500 ml apa 1 lamaie   Mod de preparare: Alege gogonele nu prea mari. Spala-le si pune-le la fiert in 2 l de apa cu otet […]

Dulceata de prune

Reteta zilei: Dulceata de prune

O reteta delicioasa de tarta de dulceata de prune din: prune, zahar, apa, nuci si baton de vanilie. Ingrediente: 2 kg prune 3 kg zahar 300 ml apa 400 g nuci 1 baton de vanilie     Mod de preparare: Pune nucile să se rumenească într-o tigaie neunsă. După ce s-au răcorit, freacă-le între palme […]

Tort

Reteta zilei: Tort

O reteta delicioasa de tort din: oua, zahar, sare, miez de baton de vanilie, coaja de lamaie, faina, praf de copt, foi de gelatina, crema de branza de vaci, zahar fin, suc si coaja de lamaie, lapte, zmeura, frisca, caise, zahar si boabe de zmeura. Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr sare miezul de la […]

Dulceata de pepene galben

Reteta zilei: Dulceata de pepene galben

O reteta delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, fistic, ghimbir si pectina. Ingrediente: 1 pepene galben (circa 1,5 kg) 1 kg zahar 100 g fistic 50 g ghimbir proaspat 1 lingurita cu pectina     Mod de preparare: Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi, […]

Mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine

Reteta zilei: Mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine

O reteta delicioasa de mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine din: pui, rosii, usturoi, ciuperci, vin alb, pasta de ardei iute, foi de dafin, sare si ulei de masline.   Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 4 rosii 5 catei de usturoi 400-500 g ciuperci (proaspete sau la borcan) […]

Peste in sos tomat

Reteta zilei: Peste in sos tomat

O reteta delicioasa pentru iarna de peste in sos tomat din: peste, ulei de masline, otet de vin rosu, ceapa, foi de dafin, sos de rosii, apa, sare, piper si boia iute. Poate te intereseaza si: Peste spada la gratar cu sparanghel si capere Peste la cuptor cu salata in tortilla Peste la cuptor cu […]

Ratatouille

Reteta zilei: Ratatouille

O reteta delicioasa de ratatouille pentru iarna din: ciuperci, vanata, praz, gogosari, condimente, sare si ulei. Poate te intereseaza si: Ratatouille cu rosii uscate, dovlecel si vinete Cum se prepara Ratatouille (VIDEO) Ratatouille cu usturoi   Ingrediente: picioruse de ciuperci 1 vanata 2 gogosari 1/2 fir de praz 1 morcov 1 lingurita condimente sare ulei […]

Oua de prepelita in aluat

Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat

O reteta delicioasa de oua de prepelita in aluat din: aluat de foietaj, oua de prepelita, ou, bacon, cascaval, masline si ulei. Ingrediente: 400 gr aluat de foietaj 12 ouă de prepeliţă 1 ou 100 gr bacon 50 gr caşcaval 50 gr măsline verzi 10 ml ulei   Mod de preparare: Aluatul se dezgheaţă, apoi […]

Praz umplut

Reteta zilei: Praz umplut

O reteta de praz umplut din: morcovi, ardei iuti, praz, usturoi, apa, sare, foi  de dafin si otet. Ingrediente: 15 morcovi 12 ardei iuti 2 fire de praz 4-5 catei de usturoi 2 l apa 2 linguri cu sare 2 foi de dafin 1 lingurita otet   Mod de preparare: Alege morcovi cât mai tineri […]

Suc de rosii

Reteta zilei: Suc de rosii

O reteta simpla de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, aspirina. Este un preparat sanatos, nu contine conservanti, practic pentru perioada iernii si ideal pentru orice mancare. Ingrediente: 25 kg rosii sare grunjoasa aspirina         Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in sferturi. Se toaca la robot sau […]

Quiche cu ceapă şi vin

Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin

O reteta delicioasa de quiche cu ceapa si vin din: faina, telemea de oaie, lapte, unt, ou, vinete, ceapa, rosii, vin, ulei, crengute de rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 gr faină 200 gr telemea de oaie 100 ml lapte 50 gr unt 1 ou 200 gr vinete 200 gr ceapă 100 gr roşii 100 […]

Deliciu cu zmeură şi bezea

Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea

O reteta delicioasa de deliciu cu zmeura si bezea din: zmeura, faina, unt, zahar pudra, fructe de padure, topping de zmeura si oua. Ingrediente: 200 gr zmeură 350 gr făină 100 gr unt 100 gr zahăr pudră 50 gr dulceaţă de fructe de pădure 50 ml topping de zmeură 4 ouă     Mod de […]

Ciuperci cu mere si struguri

Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)

O reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere, morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente pentru muraturi.   Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 ciorchini de strugure 3 mere 1 morcov 4-5 căţei de usturoi 500 ml oţet 1,5 l apă 1 linguriţă cu zahăr 1 linguriţă cu […]

Vinete la grătar, marinate cu busuioc

Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc

O reteta de vinete la gratar, marinate cu busuioc din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. O reteta delicioase care care combina gusturile intr-un mod delicioas. Cui nu-i place iuteala poate pune cat mai putin ardei iute si usturoi. Ingrediente: 2 -3 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin […]

Tartă cu caşcaval şi pere

Reteta zilei: Tartă cu caşcaval şi pere

O reteta delicioasa de tarta cu cascaval si pere din: aluat de foietaj, pere, bacon, cascaval, ceapa, vin rosu, ulei si baza pentru mancaruri. Ingrediente: 200 gr aluat de foietaj 400 gr pere 150 gr bacon 100 gr caşcaval 100 gr ceapă 50 ml vin roşu 30 ml ulei 10 gr bază pentru mâncăruri   […]

Tort cu rom si fructe

Reteta zilei: Tort cu rom si fructe

O reteta delicioasa de tort cu rom si fructe din: fulgi de cocos, faina, praf de copt, sare, oua, ulei de floarea soarelui, baton de vanilie, gelatina alba, menta, oua, suc de maracuja, lapte de cocos, rom alb, unt, frisca, pepene verde, pepene galben si fruct de maracuja. Ingrediente: 100 g fulgi de cocos 30 […]

Iceberg cu ciocolată

Reteta zilei: Iceberg cu ciocolată

O reteta delicioasa de iceberg de ciocolata din: fursecuri cu ciocolata, unt, ciocolata alba, branza de vaci, zahar, cacao, oua, frisca, gelatina si jeleu transparent. Ingrediente: 400 gr fursecuri cu ciocolată 100 gr unt 150 gr ciocolată albă 200 gr brânză de vaci 50 gr zahăr 10 gr cacao 2 ouă 100 gr frişcă 1 […]

Fursecuri cu nuci

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci

O reteta delicioasa de fursecuri cu nuci din: miez de nuca, unt, zahar pudra, faina, oua, zahar vanilat, ciocolata menaj si sare. Ingrediente: 200 gr miez de nucă 200 gr unt 100 gr zahăr pudră 300 gr făină 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 50 gr ciocolată menaj 5 gr sare     Mod de […]

Gogosari umpluti cu vinete

Reteta zilei: Gogosari umpluti cu vinete

O reteta delicioasa de gogosari umpluti cu vinete din: gogosari, vinete, telina, usturoi, otet, apa, zahar, sare de mare, boabe de piper si amestec de condimente.   Ingrediente: 3 kg gogoşari 1 kg vinete 1 ţelină cu tot cu frunze 1 căpăţână de usturoi 1 l oţet 3 l apă 1 lingură cu zahăr 1 […]

Chutney de dovlecei

Reteta zilei: Chutney de dovlecei

O reteta delicioasa de chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 cepe mari 4 roşii potrivite, coapte bine 3-4 dovlecei potriviţi (cei mari sunt aţoşi) 2 mere creţeşti (mai acrişoare) 250 g zahăr tos 300 ml […]