Tort cu dulceata de gutui si frisca

Reteta zilei: Tort cu dulceata de gutui si frisca

O reteta delicioasa de tort cu dulceata de gutui si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de portocale, dulceata de gutui, budinca de vanilie, frisca, portocale si kiwi. Ingrediente: blat: 10 oua 10linguri zahar 10linguri faina esenta de portocale umplutura: 300gr dulceata de gutui 1 pachet budinca vanilie 500 ml frisca 2 portocale kiwi pentru […]

Sarmale

Reteta zilei: Sarmale

O reteta delicioasa de sarmale din: varza murata, carne de porc tocata, ceapa, orez, sare, piper si bulion.   Ingrediente:  5 verze murate 3.5 kg carne porc tocata 2 cepe 1 cana orez sare piper bulion     Mod de preparare: Se desface varza foaie cu foaie si se lasa in apa la desarat. Intre […]

Piftie

Reteta zilei: Piftie

O reteta delicioasa de piftie din: picioare porc, rasol porc, carne de porc, usturoi si sare. Ingrediente: 3 picioare porc 1 rasol porc 1 bucata de carne porc potrivita 3 capatani usturoi sare       Mod de preparare: Se spala foarte bine picioarele de porc, se indeparteaza resturile de par de pe sorici, se […]

Omleta umpluta cu ton

Reteta zilei: Omleta umpluta cu ton

O reteta simpla si delicioasa de omleta umpluta cu ton din: oua, ardei grasi, ton in ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente : 4 oua 2 ardei grasi 1 conserva de ton in ulei 2-3 linguri de ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Bati ouale, le condimentezi cu sare si piper si presari […]

Carnati de casa

Reteta zilei: Carnati de casa

O reteta delicioasa de carnati de casa din: spata de porc, mate de porc, sare, piper, condimente, cimbru, busuioc, chilli si usturoi. Ingrediente:  5-6 kg spata de porc mate de porc (~10 m) sare piper condimente pentru carnati cimbru busuioc chilli usturoi apa calduta   Mod de preparare : Se spala bine carnea de porc […]

Cotlete de porc cu carnati

Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati oltenesti, apa, malai, vin alb, amidon, cuisor, zahar, faina, scortisoara, boia iute, maghiran, cimbru, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 carnati oltenesti 1 ceasca apa 1 cana malai 1 cana vin alb 1 lingurita amidon 1 cuisor […]

Cocktail cu vin rosu si suc de clementine

Reteta zilei: Cocktail cu vin rosu si suc de clementine

Cocktail cu vin rosu si suc de clementine din: vin rosu, suc de clementine, gheata. Poate te intereseaza si: Cocktail cu rom alb si ghimbir How to make Singapore Sling Cocktail (VIDEO) Cocktailuri simple de vara Ingrediente:  1 sticla vin roșu 1 sticla suc de clementine gheață             Mod de […]

Pomana porcului in aluat

Reteta zilei: Pomana porcului in aluat

O reteta delicioasa de pomana porcului in aluat din: fleica de porc, slaninuta, ciuperci, vin alb, ulei, sare, faina, lapte si drojdie. Ingrediente: 500 g fleica de porc 150 g slaninuta 1 cutie ciuperci 1 cana vin alb ulei sare pentru aluat: 500 g faina 1 cana lapte 1 cub drojdie sare   Mod de […]

Sarmale fierte in vin

Reteta zilei: Sarmale fierte in vin

O reteta delicioasa de sarmale fierte in vin din: varza murata, carne tocata, ciolan afumat, ceapa, bulion, orez, vin alb, patrunjel verde, cimbru, untura, sare, piper si chimen. Poate te intereseaza si Sarmale cu carne de vita si bacon Ingrediente: 1 varza murata mare 800 g carne tocata amestec 500 g ciolan afumat 2 cepe […]

Cubuleţe de curcan pe pat de varză şi orez

Reteta zilei: Cubuleţe de curcan pe pat de varză şi orez

O reteta delicioasa de cubulete de curcan pe pat de varza si orez din: piept de curcan, cuisoare, varza murata, orez, ceapa, supa de legume, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, rosii, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan 50 g cuisoare 500 g varza murata 200 g orez 1 ceapa […]

Lebar ardelenesc

Reteta zilei: Lebar ardelenesc

Lebar ardelenesc din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe de piper, ulei, sare, boia dulce si maghiran. Lebarul este un tip de cârnat tradițional românesc, care este de obicei făcut din carne de porc, grăsime, usturoi, sare și alte condimente. Este similar cu cârnații de […]

Ghiveci de peste

Reteta zilei: Ghiveci de peste

O reteta delicioasa de ghiveci de peste din: peste, morcov, telina, patrunjel, rosii, fasole verde, ceapa, masline si verdeata.   Ingrediente: 1 peste de 800 g 1 morcov 1 radacine de telina 1 radacina patrunjel 7 rosii 1 ceapa 200 g fasole verde 18 masline verdeata   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl tai […]

Piftie cu afumatura

Reteta zilei: Piftie cu afumatura

O reteta delicioasa de piftie cu afumatura din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat de porc, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, usturoi, boabe de piper, coriandru si sare. Ingrediente: 1 ureche de porc 1 kg carne macra 1 ciolan afumat de porc 1 genunchi de vita […]

Curcan pe varză acră

Reteta zilei: Curcan pe varză acră

O retetea simpla si delicioasa de curcan pe varza acra din: varza murata, slanina, sare, piper, frunza de dafin si curcan. Ingrediente: 1 varză murată 250 g slănină sare piper 1 frunză dafin 1 curcan potrivit ca mărime   Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt ca pe tăiţei şi o amesteci cu feliuţe […]

Rulada cu miere

Reteta zilei: Rulada cu miere (retete de post)

O reteta delicioasa de rulada cu miere din: miere, ulei, bicarbonat, apa minerala, faina, sare, gem, zahar vanilat, nuci, esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 4 lingurite cu miere 4 linguri ulei un varf de cutit de bicarbonat 1 pahar mare de sifon (apa minerala) 400 g faina sare gem (orice fel, dar sa […]

Ciorbă de varză murată si cârnati afumaţi

Reteta zilei: Ciorbă de varză murată si cârnati afumaţi

O reteta delicioasa de ciorba de varza murata si carnati afumati din: varza murata, carnati afumati, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ulei, bulion, smantana, zeama de varza, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 cană de varză murată tocată 500 g cârnaţi afumaţi 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 4 linguri de […]

Piftie de porc

Reteta zilei: Piftie de porc

O reteta delicioasa de piftie de porc din: cap de porc, carne macra, picioare de porc, frunza de dafin, usturoi, sare, boabe de piper si ceapa. Ingrediente: 1/2 cap de porc 250 g carne macră 4 picioare de porc 1 frunză dafin 5-6 căţei de usturoi sare boabe de piper 1 ceapă mare   Mod […]

Drob de zarzavat cu ou

Reteta zilei: Drob de legume (retete de post)

O reteta delicioasa de drob de legume din: legume, ciuperci, boabe de grau, usturoi, ulei, margarina, varza alba, sare si piper. Ingrediente: 500 g legume (praz, morcov, conopida, ardei) 200 g ciuperci 200 g boabe de grau 2 catei de usturoi ulei 4 linguri margarina 4-6 foi de varza alba sare piper   Mod de […]

Musaca de ciuperci

Reteta zilei: Musaca de cartofi cu ciuperci (retete de post)

O reteta delicioasa de musaca de cartofi cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, morcov, ulei, margarina, bulion, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg ciuperci 2 cepe 1 morcov 4 linguri ulei 50 g margarina 3 linguri bulion marar patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi fierbi şi […]

Salata de creveti cu castraveti si busuioc

Reteta zilei: Salata de creveti cu castraveti si busuioc

Salata de creveti cu castraveti si busuioc din: castravete, creveti, busuioc, nectar de agave, suc de lamaie, sos de peste, sos de chili, sare. Ingrediente:  1 castravete lung 500gr creveți fierti, decorticati 1/2 cana busuioc tocat Ingrediente dressing: 1 lingura nectar de agave 2 linguri suc de lămâie 2 lingurite sos de pește 2 lingurite […]

Cartofi cu castraveti murati

Reteta zilei: Mancare de cartofi cu castraveti murati (retete de post)

O reteta delicioasa de mancare de cartofi cu castraveti murati din: cartofi, ceapa, castraveti murati, ulei, bulion, marar, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 4 castraveti murati 4 linguri de ulei 2 linguri de bulion 1 lingura de marar sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii […]

Cosulete cu pere

Reteta zilei: Cosulete cu pere

O reteta delicioasa de cosulete cu pere din: foietaj, pere, zahar brun si un ou. Ingrediente: un pachet foietaj 2 pere zahar brun 1 ou         Mod de preparare: Perele se spala si se taie in felii groase. Foaia de aluat se taie in patratele. Fiecare patratel se decupeaza la doua colturi […]

Chiftelute de cartofi cu sos

Reteta zilei: Chiftelute de cartofi cu sos (Retete de post)

O reteta delicioasa de chiftelute de cartofi cu sos din: cartofi, usturoi, faina, ulei, rosii, bulion, ceapa, busuioc, gogosar, verdeata, sare, piper si concentrat de legume.   Ingrediente:  5-6 cartofi 4-5 catei de usturoi faina ulei 2 rosii 1 ceasca mica de bulion 1 ceapa busuioc 1 gogosar verdeata sare piper 1 lingurita concentrat de […]

Mancare turceasca cu vinete

Reteta zilei: Mancare de vinete (retete de post)

O reteta delicioasa de mancare de vinete din: vinete, ulei, ceapa, rosii, ardei grasi, usturoi, patrunjel si marar. Ingrediente: 4 vinete 4 linguri ulei 2 cepe tăiate rotund 6 roşii mari 5 ardei graşi 3 căţei de usturoi pătrunjel şi mărar tocat   Mod de preparare: Tai vinetele în 4-6 felii pe lungime, iar ardeii […]

Cozonac auriu

Reteta zilei: Cozonac auriu

O reteta delicioasa de cozonac auriu din: galbenusuri, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, drojdie, rom, coaja de lamaie si lapte. Ingrediente: 6 galbenusuri 100 g zahar pudra 1 kg faina 150 ml ulei 1 plic zahar vanilat drojdie proaspata cat o nuca cateva picaturi de rom coaja rasa de la o lamaie 500 ml […]

Salata de broccoli cu ardei gras

Reteta zilei: Salata de broccoli cu ardei gras

O reteta simpla si delicioasa de salata de broccoli cu ardei gras din: broccoli, ardei gras, ulei, rosie, ciuperci, otet, sare si piper. Ingrediente: 150 g broccoli 1 ardei gras rosu 1 lingura ulei 1 rosie 75 g ciuperci 1 lingura otet sare piper   Mod de preparare: Speli broccoli, il tai marunt si il […]

Bors de conopida

Reteta zilei: Bors de conopida (retete de post)

O reteta delicioasa de bors de conopida din: conopida, morcovi, cartofi, ceapa, supa de legume, ulei, leustean si bors. Ingrediente: 1 conopida mare 2 morcovi potriviti 3 cartofi 1 ceapa 1 l supa de legume 50 ml ulei 1 legatura leustean 1/2 l bors   Mod de preparare: Intr-o oala calesti ceapa in ulei, apoi […]

Creveti aromaţi

Reteta zilei: Creveti aromaţi

O reteta delicioasa de creveti aromati din: creveti, ceapa, rosii, ghimbir, usturoi, tumernic, coriandru, nuca de cocos, ardei iute, patrunjel verde, lamaie, otet balsamic, ulei si sare. Ingrediente: 200 g creveti sau cocktail de fructe de mare 2 cepe 400 g rosii tocate 1 lingurita cu ghimbir ras 4 catei de usturoi 1/2 lingurita cu […]

Tarta cu dovleac si miere

Reteta zilei: Tarta cu dovleac si miere

O reteta delicioasa de tarta cu dovleac si miere din: pulpa de dovleac, miere, oua, faina, frisca si o pastaie de vanilie. Ingrediente: 500 g pulpă de dovleac 125 g miere 2 ouă medii 60 g făină 150 ml frişcă lichidă 1 păstaie de vanilie (doar seminţele) Mod de preparare: Curaţam dovleacul şi tăiem pulpa […]

Somon cu sos de dovleac şi ghimbir

Reteta zilei: Somon cu sos de dovleac şi ghimbir

O reteta delicioasa de somon cu sos de dovleac si ghimbir din: felii de somon, pulpa de dovleac, ulei de floarea soarelui, vin alb demisec, smantana, otet de mere, zahar, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de somon 300 g pulpa de dovleac 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui 1/2 pahar cu apa […]

Legume in aluat

Reteta zilei: Legume in aluat

O reteta delicioasa de legume in aluat din: cartofi, dovlecel, morcovi, ciuperci, ceapa, menta, faina, apa, bicarbonat, ulei, lamaie si sare. Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel 2 morcovi 4 ciuperci 1 ceapa menta pentru aluat: 500 g faina 100 ml apa 1 lingurita cu bicarbonat 2 linguri cu ulei 1/2 lamaie sare   Mod de […]

Crema de dovleac cu quenelles de ricotta

Reteta zilei: Crema de dovleac cu quenelles de ricotta

O reteta delicioasa de crema de dovleac cu quenelles de ricotta din: pulpa de dovleac, cartof, unt, ceapa, usturoi, supa vegetala, sare, ricotta, busuioc, menta, maghiran si sare. Quenelles sunt o specialitate franţuzească, care se prepară din cartofi, peşte, carne sau brânză, amestecate cu ou şi făină. Se fierb 2-3 minute şi se servesc calde. […]