Ciorba de gaina

Reteta zilei: Ciorba de gaina

O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)   Mod […]

Minitarte

Reteta zilei: Minitarte

O reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot   Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul pana […]

Desert cu biscuiti

Reteta zilei: Desert cu biscuiti

O reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra       Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza  crema de branza cu crema […]

Vrabioara de vitel si salata de varza acra

Reteta zilei: Vrabioara de vitel si salata de varza acra

O reteta de Vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente.   Ingrediente: 7 bucati vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu sare de mare       Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza si se pune intr-o tava […]

Carne de porc cu orez

Reteta zilei: Carne de porc cu orez

O reteta de carne de porc cu orez din: carne de porc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Morcovii se spala, se curata […]

Supa cu legume si burta de vita

Reteta zilei: Supa cu legume si burta de vita

O reteta de Supa cu legume si burta de vita din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa, morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov 3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1 […]

Supa crema cu crutoane

Reteta zilei: Supa crema cu crutoane

O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa, dovleac, ardei gras, cartofi, telina, sare, piper, patrunjel, paine toast si unt. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 3 cepe mici 300g dovleac 1 ardei rosu 3 cartofi 2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac sare piper patrunjel pentru crutoane: paine toast unt […]

Prajitura cu smochine

Reteta zilei: Prajitura cu smochine

O reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente  Prajitura cu smochine: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici     Mod de preparare  Prajitura cu smochine: Intr-o cratita […]

Salata de peste afumat, cartofi si maioneza

Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza

O reteta de salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste afumat, cartofi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 2 pesti afumati 5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper       Mod de preparare: Se dezoseaza pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se toaca de asemenea marunt. Intr-un […]

Rulada de porc la cuptor

Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor

O reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper.   Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper   Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este  unsa […]

Fursecuri dulci

Reteta zilei: Fursecuri dulci

O reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie     Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta […]

retete

Retetele lunii februarie (reteta zilei)

Va prezentam retetele lunii februarie, o retrospectiva a retetelor lunii februarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient. Bucurati-va de retetele lunii februarie! Reteta zilei: Rulada cu carne de vita O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia […]

Rulada cu carne de vita

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare. Ingrediente: 700g carne de vita 150g cascaval feliat 150g sunca presata feliata 100g spanac fiert 150g cascaval ras 2 oua 3 oua fierte 3 linguri amestec provensal 10g gelatina 2 ardei […]

Tort Napoleon (Mille-feuille)

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie.   Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt […]

Creveti cu orez

Reteta zilei: Creveti cu orez

O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Poate iti place si: Cuiburi de orez cu creveti Fidea de orez cu creveti si sos Salata cu orez, mazare si creveti   Ingrediente: 700g creveti nefierti si […]

Piersici cu crema chantilly

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie     Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul […]

Peste pane cu sos de branza

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de peste […]

Clatite cu pui si legume

Reteta zilei: Clatite cu pui si legume

O reteta de clatite cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac fiert 100ml […]

Budinca cu legume si cascaval

Reteta zilei: Budinca cu legume si cascaval

O reteta de Budinca cu legume si cascaval din: faina, oua, cascaval, lapte, ulei, morcov, ardei gralben, ceapa verde, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 300g faina 3 oua 100g cascaval ras 250ml lapte 100ml ulei 1 morcov 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 ceapa verde 4 lingurite praf de copt sare piper   […]

Clatite cu ricotta si carne

Reteta zilei: Clatite cu ricotta si carne

O reteta de Clatite cu ricotta si carne din: lapte, oua, faina, spanac, sare, unt, carne fiarta de pui, ricotta, ceapa verde, ameste provensal, ou, branza, ulei, sare si piper. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 1 ceasca spanac fiert sare unt pentru umplutura: 400g carne fiarta de pui 150g ricotta […]

Ciocolata de casa

Reteta zilei: Ciocolata de casa

O reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra 300g unt de arahide         Mod de preparare: Untul se topeste pe bain marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie. Jumatate din untul de […]

Ceapa umpluta

Reteta zilei: Ceapa umpluta

O reteta de ceapa umpluta din: ceapa, carne tocata, branza, ceapa verde, rosii, ardei gras, usturoi, amestec provensal, sare, piper si oregano. Ingrediente: 6 cepe 400g carne tocata 100g branza rasa 1 legatura ceapa verde 3 rosii 1/2 ardei gras 2-3 catei usturoi 1 lingura amestec provensal sare piper oregano   Mod de preparare: Ceapa […]

Clătite cu carne

Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume

O reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana spanac […]

Tarta cu pere

Reteta zilei: Tarta cu pere

O reteta de tarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 3 pere 1 lamaie 100g unt 150g zahar 2 oua 100g smantana 130 g faina   Mod de preparare: Intr-un castron se […]

Pui cu branza Roquefort si vin alb

Reteta zilei: Pui cu branza Roquefort

O reteta de pui cu branza roquefort din: pui, branza roquefort, smantana, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1/2 pui 150g branza Roquefort 150g smantana sare piper ulei vin alb     Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune ulei, se adauga carnea de pui taiata in bucati mici si  se prajeste pe ambele […]

Stelute glazurate

Reteta zilei: Stelute glazurate

O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g smantana   Mod de preparare: Untul se […]

Focaccia cu bacon

Reteta zilei: Focaccia cu bacon

Focaccia este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat: 25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de masline […]

Tort de gutui si nuci

Reteta zilei: Tort de gutui si nuci

O reteta de tort cu gutui si nuci din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, nuci, migdale, oua, ulei de nuci, coaja de portocala, sare, alune, foi de gelatina, suc de guti, piureu de gutui, frisca, rom, suc de portocale, pectina, gutui, sare de lamaie, coaja de portocala, frisca, driop de glazura si praf de […]

Briose de ciocolata

Reteta zilei: Briose de ciocolata

O reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de vanilie, faina, smantana si ciocolata alba. Ingrediente: 200g zahar 100g unt 2 oua 2 linguri cacao 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina cu autocrestere pentru glazura: 100g smantana 100g ciocolata alba   Mod de preparare: Untul se freaca bine cu […]

Salata de boeuf (cu pui)

Reteta zilei: Salata de boeuf

O reteta de salata de boeuf din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 4-5 morcovi 2-3 radacini pastarnac/patrunjel 1 telina 2 pulpe de pui Maioneza Sare Piper Mustar Gososari murati Castraveti murati 5-6 cartofi  pentru maioneza: 1 […]

Mousse cu capsune

Reteta zilei: Mousse cu capsune

O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa   Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul se […]

Hamburgeri de pui

Reteta zilei: Hamburgeri de pui

O reteta de hamburgeri de pui din: hamburgeri de pui, chifle, cascaval, castraveti murati, ketchup si maioneza. Ingrediente: 4 hamburgeri de pui 4 chifle 4 felii cascaval feliat 4 castraveti murati Ketchup Maioneza     Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita se pune la incins un strop de ulei de masline. Se adauga hamburgerii si […]