Briose cu dovleac

Reteta zilei: Briose cu dovleac

O reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara.   Ingrediente: 1, 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt 1 cana de dovleac 1/3 ceasca de ulei vegetal 2 oua mari 1, 1/4 cesti, plus 1 lingura de zahar 1/2 linguriţă […]

Salata de fasole verde cu ardei rosu

Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu

O reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si patrunjel.   Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit, fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult […]

Tort de bezea cu coacaze

Reteta zilei: Tort de bezea cu coacaze

O reteta de tort de bezea cu coacaze din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, zahar pudra, ciocolata, gelatina, mascarpone, iaurt, limetta, coacaze si frisca.   Ingrediente: blat: 125 g unt moale 125 g zahar 1 plic zaha vanilinat 4 oua 150 g faina 1 lingurita praf de copt 4 […]

Orez cu sofran

Reteta zilei: Orez cu sofran

Orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare.     Ingrediente: 2 fire de sofran 1 lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de pui 1 linguriţă de sare […]

Peperonata cu vrabioara de vitel

Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel

O reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii in bulion 2 cepe 30 […]

Panzanella

Reteta zilei: Panzanella

O reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine, parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb, mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru crutoane: 1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1 paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri de […]

Orez cu lapte

Reteta zilei: Orez cu lapte

O reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr Coaja de lamaie esenta de vanilie scortisoara       Mod de preparare: Se pune laptele la fiert intr-o cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.Cand incepe sa fiarba […]

Bruschete cu prosciutto si rucola

Reteta zilei: Bruschete cu prosciutto si rucola

O reteta de Bruschete cu prosciutto si rucola din: paine, prosciutto, rucola, usturoi, parmezan si ulei de masline.     Poate te intereseaza si: Bruschete cu rosii si crema de branza Bruschete cu rosii si busuioc Bruschete cu crema de branza si parmezan   Ingrediente: pâine prosciutto rucola usturoi Parmezan ras Ulei de măsline   […]

Biscuiti

Reteta zilei: Biscuiti

O reteta de biscuiti din: faina, praf de copt, migdale, nuci, zahar, suc de portocala, ou, esenta de vanilie si pesmet. Ingrediente: 150 g făină 5 g praf de copt 100 g migdale si nuci 90 g de zahăr sucul de o jumătate de portocala 1 ou esenta vanilie 30 g de pesmet   Mod […]

Cosulete umplute cu branza si sunca

Reteta zilei: Cosulete umplute cu branza si sunca

O reteta simpla de cosulete umplute cu branza si sunca din: aluat de paine, branza, sunca si ulei de masline. Ingrediente: aluat de paine branza sunca ulei de masline     Mod de preparare: Se unge cu ulei de masline suprafata unei tavi de cuptor. din aluatul de paine se formeaza cosulete simple care se […]

Paella

Reteta zilei: Paella

O reteta delicioasa de Paella din: calamari, midii, creveti, scoici, pui, usturoi, mazare, ardei iute, fasole verde, orez brun, bulion, sofran, sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveti scoici pui usturoi mazăre ceapă ardei iuti fasole verde orez brun bulion şofran sare piper   Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului se taie ceapa si ardeii, […]

Cartofi copti

Reteta zilei: Cartofi copti

O reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline         Mod de preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt si […]

Tocana de linte cu carne de porc si vita

Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita

O reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente Tocana de linte cu carne de porc si vita: 1/2 kg de linte Ulei de măsline […]

Tarta cu branza si afine

Reteta zilei: Tarta cu branza si afine

O reteta de tarta cu branza si afine din: biscuiti, unt, crema de branza, oua, zahar, amidon de porumb, lapte, gem de afine si afine. Ingrediente: 100g biscuiti digestivi 60 g unt 500 g crema de branza proaspata 3 oua 10 linguri zahar 1 lingurita amidon de porumb 1/2 cana lapte gem de afine afine […]

Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta

Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta

Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta din: mustar dijon, cereale, miere, hrean, menta, sare, piper, file de somon, ulei de canola, salata verde, ceapa rosie, otet de sherry si ulei extravirgin de masline. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea […]

Spaghete cu carnati si sos de rosii

Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosii

Spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete, oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3 carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie medie 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper 2 linguri […]

Omleta cu ciuperci

Reteta zilei: Omleta cu ciuperci

Omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de masline patrunjel unt sare piper     Mod de preparare: Se taie ciupercile si se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o crenguta de patrunjel si stinge […]

Inghetata de avocado

Reteta zilei: Inghetata de avocado

Inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de lamaie si sare de mare. Avocado este bogat în nutrienți esențiali, cum ar fi grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale. Majoritatea caloriilor din avocado provin din grăsimi sănătoase, în special acizii grași mononesaturați, precum acidul oleic. Avocado conține fibre dietetice care susțin sănătatea digestivă și contribuie […]

Salata de mango

Reteta zilei: Salata de mango

Salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare. Mango este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali. O porție de mango (aproximativ 165 g) conține în mod obișnuit: Calorii: 60-70 kcal Carbohidrați: 15-20 g Fibre: 1-3 g Vitamina C: Aport semnificativ, sprijinind sistemul imunitar Vitamina A: În special în forma […]

Supa de fasole rosie cu bulete de orez

Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orez

Supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez, apa, fasole rosie, si zahar. Fasolea roșie este bogată în proteine și fibre alimentare, care pot contribui la menținerea sănătății digestive și la menținerea senzației de sațietate. De asemenea, conține vitamine și minerale esențiale precum vitamina B1 (tiamină), vitamina B2 (riboflavină), vitamina B3 […]

Miel in crusta de aluat

Reteta zilei: Miel in crusta de aluat

Miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb.     Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1 galbenus de ou sare […]

Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei, supa de miel si fasole verde.   Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os 300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura de ceapa […]

Prajiturele delicioase

Reteta zilei: Prajiturele delicioase

Prajiturele delicioase din: piscoturi, gelatina de portocale, lapte, smantana, apa si unt. Ingrediente: 12 piscoturi 70g gelatina de portocale 400g lapte 200g smantana 500ml apa 100g unt     Mod de preparare: Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Piscoturile se strivesc, se adauga untul topit la temperatura camerei si se amesteca bine. […]

Cotlete de porc cu bere

Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere

O reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin. Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute […]

Burgeri de vita in aluat

Reteta zilei: Burgeri de vita in aluat

Burgeri de vita in aluat din: oua, spanac, sos alb, banza, faina, grasime, sare, carne tocata de vita, pesmet, ardei rgas, ceapa, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 3 oua fierte 1 cana spanac fiert 1 ceasca sos alb 60g crema de branza 1 ou pentru aluat: 600g faina 300ml apa 10 linguri grasime topita sare pentru […]

Varza calita cu carnati la gratar

Reteta zilei: Varza calita cu carnati la gratar

Varza calita cu carnati la gratar din: varza murata, slanina afumata, bulion, sare, piper si carnati. Ingrediente: 2 verze murate 1 bucata slanina afumata Bulion Sare Piper 3 carnati     Mod de preparare: Se toaca varza murata marunt si se scurge de zeama. Se adauga sare si piper dupa gust. Slanina se taie felii […]

Bacardi Cocktail

Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni

Cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu gheata. Se adauga Bacardi,  zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se amesteca timp de cateva minute, […]

Macrou cu legume la cuptor

Reteta zilei: Macrou cu legume la cuptor

O reteta de macrou cu legume la cuptor din: macrou, morcov, pastarnac, cartofi, ceapa, busuioc, bulion, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 bucati macrou 1 morcov 1 radacina pastarnac 3 cartofi 3 cepe busuioc uscat bulion sare piper 1/2 lamaie Mod de preparare: Pestele se curata si se spala bine. Morcovii si pastarnacul se taie […]

Supa crema de legume

Reteta zilei: Supa crema de legume

O reteta de supa crema de legume din: dovleac, morcovi, ardei, ceapa verde, praz, telina, varza rosie, carne de pui, patrunjel si sare. Ingrediente: 300g dovleac 2 morcovi 1 ardei 1 legatura ceapa verde 1 praz 1 telina 1 varza rosie 500g carne de pui patrunjel sare   Mod de preparare: Legumele se spala, se […]

Carne de vita cu ciuperci

Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperci

O reteta de carne de vita cu ciuperci din: carne de vita, supa crema de mazare, vin alb, mustar si ciuperci. Ingrediente  Carne de vita cu ciuperci: 800g carne de vita 1 pachet de supa crema de mazare 300ml vin alb 3 linguri mustar 400g ciuperci fierte     Mod de preparare  Carne de vita […]

Tarta de conopida cu sos bechamel

Reteta zilei: Tarta de conopida cu sos bechamel

O reteta de tarta de conopida cu sos bechamel din: conopida, oua, lapte, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Tarta de conopida arata foarte bine pe masa insotita de unul sau mai multe sosuri, se poate face de asemenea si cu alte legume. Ingrediente: 1 kg conopida 4 oua 600 ml lapte […]

Sos tartar cu vin alb

Reteta zilei: Sos tartar

Tartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara “la rece”.  Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite. Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin presare sub saua calului. În prezent, Tartar este […]