Reteta zilei: Zacusca de fasole cu conopida
PrinteazaA sosit vremea sa preparati una dintre cele mai populare conserve pe care ni le ofera toamna pentru a ne putea bucura de acesta bunatate pe timp de iarna.
Pentru a avea parte de zacusca, pe care de aceasta data am facut-o cu fasole si conopida, aveti nevoie de multa rabdare, ceva indemanare si ingrediente proaspete care se gasesc din belsug pe piata.
Ingrediente:
- 1kg fasole
- o conopida mare
- 2kg gogosari
- 2kg kapia
- 1kg ceapa
- 1kg morcovi
- 1 capatana de usturoi
- 1 litru ulei
- 1 litru bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara pentru ca dimineata cand va apucati de zacusca sa fiarba mai repede. Ceapa se curata, se spala si se marunteste.
Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Ardeilor li se indeparteaza cotoarele si semintele, se spala si se maruntesc in masina de tocat carne.
Intr-un vas mare se pune litrul de ulei, se adauga ceapa, morcovii si ardeii si se gatesc o ora la foc mediu. Intre timp, conopida se rupe bucatele si se fierbe. Fasolea se fierbe si sa nu uitati sa-i schimbati apa de 2-3 ori.
Dupa ce au fiert, conopida si fasolea se maruntesc in masina de tocat carne, dupa care se amesteca bine cu restul legumelor.
Usturoiul maruntit, bulionul, sarea si piperul se incorporeaza in compozitia de zacusca de fasole cu conopida. Zacusca de fasole cu conopida se fierbe la foc mic aproximativ 3 ore pana ce uleiul iese la suprafata.
Zacusca de fasole cu conopida se pune fierbinte in borcane sterilizate in cuptor si se depoziteaza in camara unde poate sa astepte linistita toti pofticiosii care doresc s-o savureze.
Zacusca de fasole cu conopida
Pofta buna!






Bun rau zacusca de fasole
Foarte buna zacusca