Reteta zilei: Vinete gratinate cu rosii si sos pesto

Printeaza

Vinete gratinate cu rosii si sos pesto din: vinete, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, salvie, sare de mare, mozzarella, rosii cherry, nuci de pin, usturoi, piper parmezan, bsuioc.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_05

Ingrediente: 

  • 2 vinete, felii
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 lingura amestec de cimbru, rozmarin și salvie
  • ½ lingurita sare de mare
  • 240gr mozzarella
  • 2 cani rosii cherry

Ingrediente sos pesto:

  • ¼ ceasca nuci de pin
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • ½ lingurita sare de mare
  • ¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • ¼ ceasca parmezan ras
  • ¼ – ⅓ ceasca ulei de măsline
  • 2 cani busuioc

Mod de preparare:

Se incalzeste gratarul la foc mare timp de aproximativ 10 minute.

Între timp, se amestecă împreună uleiul de măsline, usturoiul, ierburi și sare de mare.

Ungeti vinetele cu acest amestec.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto
Feliati mozzarella, apoi feliati si rosiile.

Se aseaza vinetele pe gratar și rumeniti timp de 4-6 minute pe fiecare parte.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_02
Asezati apoi mozzarella deasupra si mai rumeniti inca 10 minute.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_03
Între timp, faceti sosul pesto prin plasarea tuturor ingredientelor într-un blender si omogenizand.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_04
Serviti vinetele gratinate cu rosii si sos pesto.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_05

Vinete gratinate cu rosii si sos pesto

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Mancare de ceapă şi carne de viţel

Mancare de vinete cu ardei si rosii

Mancare de vinete cu ardei si rosii din: vinete, ardei graşi, rosii, ceapa, sare, ulei, usturoi, apa. Ingrediente: 2-3 vinete potrivite 1 kg ardei graşi 5-6 roşii 3 cepe potrivite sare 2-3 linguri ulei 5-6 căţei de usturoi 100 ml apă Mod de preparare: Pui pe o tablă mare vinetele şi toţi ardeii şi le coci în […]

 

Salata de vinete cu nuca

Salata de vinete cu ceapa si rosii

Salata de vinete cu ceapa si rosii din: vinete proaspete, ceapă uscată, morcovi, ulei, roşii, sare.   Ingrediente: 1,8 kg vinete proaspete 400 g ceapă uscată 200 g morcovi 250 ml ulei 750 g roşii sare Mod de preparare: Vinetele se coc la foc iute, se curăţă de coajă în stare fierbinte şi se aşează pe un fund […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.