Reteta zilei: Vinete crocante

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete crocante din: vinete, jambon, cascaval, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Vinete crocante

  • 2 vinete mari
  • 250 g jambon feliat
  • 250 g caşcaval feliate
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine vinetele şi le .tai pe lun­gime, cam de 1 cm grosime. Să­rezi vinetele pe ambele părţi şi le laşi să stea la marinat aproximativ 20 de minute. îndepărtezi sarea şi mai laşi puţin vinetele să se scurgă.

Vinete_crocante

Căleşti feliile de vinete în puţin ulei de măsline şi le scurgi pe o hârtie de copt. Căleşti şi feliile de jambon, într-un vas termorezistent, aşezi fe­liile de vinete, peste ele pui feliile de jambon prăjite, iar la final cele de caşcaval.

Vinete_crocante_02

Condimentezi cu sare şi piper după gust şi le dai la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Le scoţi din cuptor atunci când caşcavalul începe să se topească.

Vinete_crocante_03

Vinete crocante

Vinete crocante

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.