Reteta zilei: Vinete coapte cu dressing de sos tahini

Printeaza

Vinete coapte cu dressing de sos tahini din: vanata, ulei de masline, coriandru, patrunjel, pasta tahini, apa, suc de lamaie, praf de usturoi, chimen, piper cayenne, sare.

Vinete_coapte_cu_dressing_de_sos_tahini_06

Vinete coapte cu dressing de sos tahini

Ingrediente:

  • 1 vanata mare, taiata felii
  • 2 linguri ulei de masline
  • coriandru sau patrunjel

Ingrediente dressing:

  • 3 linguri de pasta tahini
  • 3 linguri de apa
  • 2 linguri suc de lamaie
  • ¼ lingurita praf de usturoi
  • ¼ lingurita de chimen
  • ⅛ lingurita de piper cayenne
  • ¼ lingurita de sare

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Aranjati vinetele intr-un singur strat. Ungeti cu ulei de masline. Coaceti vinetele timp de aproximativ 40 de minute.

Vinete_coapte_cu_dressing_de_sos_tahini_02

Intre timp, pregatiti sosul. Adaugati tahini, apa, suc de lamaie, praf de usturoi, chimen, piper cayenne si sare intr-un blender si se amesteca pana se omogenizeaza.

Vinete_coapte_cu_dressing_de_sos_tahini_03

Presarati vinetele cu sos si verdeata si serviti.

Vinete_coapte_cu_dressing_de_sos_tahini_04

Vinete coapte cu dressing de sos tahini

Vinete_coapte_cu_dressing_de_sos_tahini_05

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-vinete-coapte-cu-dressing-de-sos-tahini html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.