Reteta zilei: Varza rosie in sos de vin
PrinteazaVarza rosie in sos de vin din: ulei de arahide, ceapa, anason, scortisoara, cuisoare, varza rosie, zahar brun, otet de vin rosu, vin rosu, pere, stafide, arahide, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de arahide
- 1 ceapa, feliata
- 2 stelute de anason
- 1 lingurita scortisoara
- cateva cuisoare
- 450gr varza rosie, tocata
- 2 linguri zahar brun
- 45 ml otet de vin rosu
- 300ml vin rosu
- 2 pere, cuburi
- 115gr stafide
- 115gr arahide, maruntite
- sare si piper
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si gatiti 5 minute.
Adaugati anason, scortisoara, cuisoare si varza si gatiti inca 3 minute.
Presarati zaharul, adaugati otet, vin rosu si acoperiti cratita. Gatiti 10 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati perele si stafidele si mai gatiti 10 minute. Asezonati cu sare si piper.
Garnisiti cu arahide si serviti imediat.
Varza rosie in sos de vin
Pofta buna!