Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza

Printeaza

O reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper.

Varza de Bruxelles cu branza

Ingrediente:

  • 300g varza de Bruxelles
  • 250ml lapte
  • 100g branza rasa
  • 50g unt
  • 2 linguri faina
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de dimensiuni egale, cea mare se taie pe jumatate. Varza de Bruxelles se spala bine si se fierbe timp de 10 minute in apa sarata. Dupa ce s-a fiert, varza se strecoara si se pune intr-un vas.

Varza_de_Bruxelles_cu_branza_02

Intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina amestecand bine apoi se toarna laptele cald. Preparatul se fierbe 5 minute dupa care se pune peste varza presarandu-se sare, piper si nucsoara.

Varza_de_Bruxelles_cu_branza_04

La sfarsit se pune branza rasa si se da la cuptor. Se serveste cu carne pregatita la cuptor.

Varza_de_Bruxelles_cu_branza_06

Varza de Bruxelles cu branza

Varza de Bruxelles cu branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.