Reteta zilei: Tort de cafea cu crema ganache

Printeaza

Tort de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant, praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si frisca.

 

Ingrediente:

Tort de cafea cu crema ganache

pentru blat:

  • 6 oua
  • 300g unt moale
  • 200g zahar
  • 300g faina
  • 2 linguri cafea instant
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3 linguri rom

pentru decor:

  • gem de caise

pentru crema ganache:

  • 100g ciocolata neagra
  • 100g frisca lichida

 

 

Mod de preparare:

Untul se mixeaza pana devine cremos, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat.

Se continua mixarea, iar apoi se adauga cafeaua.

Punem cate un ou, dupa care mixam si tot asa pana terminam toate ouale.

Faina se amesteca bine cu praful de copt si se adauga treptat in compozitie.

Tort de cafea cu crema ganache

La final se pune romul si mai mixam inca o data.

Se tapeteaza o tava cu faina sau hartie de copt si se toarna compozitia.

Se coace blatul de cafea in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 40 minute.

Cand blatul de cafea este gata, il lasam sa se raceasca pe un raft de sarma.

Tort de cafea cu crema ganache

Pregatim intre timp crema ganache. Se rupe ciocolata in bucati.

Frisca lichida se pune intr-un vas pe foc. Se adauga ciocolata neagra si se amesteca pana se topeste complet.

Fierbe cateva minute, dupa care se ia de pe foc.

Se lasa sa se raceasca total, dupa care se mixeaza pana se obtine o crema fina.

Tort de cafea cu crema ganache

Dupa ce blatul de cafea s-a racit, se intinde peste el gem de caise si se acopera cu crema ganache.

O alta varianta a tortului de cafea ar fi sa dublam cantitatea de crema ganache, sa taiem blatul in doua discuri egale si sa le lipim cu jumatate din crema, iar cealalta jumatate sa o folosim pentru acoperirea tortului de cafea.

Tort de cafea cu crema ganache

Tortul este foarte gustos si aromat pe care vi-l recomandam cu drag.

Tort de cafea cu crema ganache

Tort de cafea cu crema ganache

Tort de cafea cu crema ganache

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

4 comentarii

  1. Imi placeeeee

  2. crema ganache e preferata mea, iar tortul de cafea are o aroma deosebita, o sa fac si eu aceasta combinatie

  3. crema ganache e cea mai buna si cu asta am spus tot 🙂

  4. Mie una nu-mi place tortul in forma lui simpla, adica doar blat, trantita putina ciocolata pe el si dupa aia gata tortul, nu, asta nu este tort

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.