Reteta zilei: Tort cu rom si fructe

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu rom si fructe din: fulgi de cocos, faina, praf de copt, sare, oua, ulei de floarea soarelui, baton de vanilie, gelatina alba, menta, oua, suc de maracuja, lapte de cocos, rom alb, unt, frisca, pepene verde, pepene galben si fruct de maracuja.

Tort cu rom si fructe

Ingrediente:

  • 100 g fulgi de cocos
  • 30 g făină
  • 1 linguriţă rasă praf de copt
  • 100 g zahăr
  • sare
  • 3 ouă
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • coaja rasă de la 1 limettă
  • miezul de la 1 baton de vanilie

Cremă de maracuja:

  • 4 foi gelatină albă
  • 5 fire mentă
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 100 ml suc de maracuja
  • 100 ml lapte de cocos
  • 60 ml rom alb
  • 360 g unt, tăiat cuburi şi congelat

ornat:

  • 50 g fulgi de cocos mari
  • 150 g frişcă
  • 1/2 pepene verde
  • 1/2 pepene galben
  • 1/2 pepene galben neted
  • 1 fruct de ma­racuja
  • 1 fir mentă

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 C. Se prajesc fulgii de cocos intr-o tigaie de teflon fara adaos de grasime. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se amesteca faina cu praf de copt, fulgi de cocos, zahar si 1 praf de sare.

Tort_cu_rom_si_fructe

Se adauga ouale, uleiul, coaja de limette, miez de vanilie si se amesteca 2 minute cu mixerul la viteza cea mai mare – se va obtine un aluat omogen. Aluatul se aseaza intr-o forma de tort unsa si se coace la cuptor circa 25 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Tort_cu_rom_si_fructe_1

Se înmoaie gelatina cca 5 min. în apă rece. Se spală firele de mentă şi se rup frunzuliţele. Se amestecă la bain-marie ouăle cu zahăr, suc de maracuja, lapte de cocos şi rom, până ce se obţine o consistenţă cremoasă. Se scoate vasul din bain-marie şi se adaugă gelatina; se di­zolvă, amestecând. Se înglobează treptat menta şi bucăţelele de unt, cu blenderul. Se pasea­ză crema printr-o strecurătoare.

Tort_cu_rom_si_fructe_2

Se asamblează tortul. Blatul se aşază pe un platou de tort şi se aşază în jurul lui inelul formei. Se repartizează deasupra un strat uniform de cremă şi se aco­peră tortul. Se dă la frigider cca 3 ore.Se decorează tortul

Tort_cu_rom_si_fructe_3

Se prăjesc fulgii de cocos într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se scot şi se lasă să se ră­cească. Se îndepărtează inelul formei. Se îm­bracă marginea tortului în frişcă şi se încrus­tează fulgii de cocos. Se scot bile din pulpă de pepene, cu instrumentul de porţionat îngheţa­t. Se spală fructul de maracuja, se şterge şi se taie sferturi. Se ornează cu bile de pepe­ne, maracuja şi mentă.

Tort cu rom si fructe

Tort cu rom si fructe

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.