Reteta zilei: Tocanita din coada de bou cu legume
PrinteazaTocanita din coada de bou cu legume din: coada de bou, sare, piper, praf de curry, ulei, rosie, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, cimbru, apa, coriandru, ketchup, telina, ghimbir.
Ingrediente:
- 2 cozi de bou, taiate bucati
- 1 lingurita sare
- 1 varf de cutit de piper negru
- 2 linguri praf de curry
- 2 linguri de ulei
- 1 rosie, cuburi
- 1 ceapa, tocata
- 5 catei de usturoi, zdrobit
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 4 crengute de cimbru
- 5 cesti de apa
- 2 linguri coriandru, tocat
- 1 lingura de ketchup
- 1 ceasca telina cubulete
- 1 felie groasa de ghimbir
Mod de preparare:
Spalati si condimentati bucatile de coada cu sare, piper negru, rosii si ketchup. Se amesteca bine si lasati la marinat in frigider pentru cateva ore. Se incinge uleiul intr-o oala mare la foc mediu, apoi se adauga ceapa cubulete si usturoi.
Dati focul la mic si gatiti aproximativ 3-4 minute. Adaugati pudra de curry si gatiti pentru inca 3-4 minute. Dati focul la mare, se amesteca bine.
Acoperiti cu un capac si aduceti la fierbere. Gatiti aproximativ 10-15 minute. Amestecati din cand in cand. Scoateti capacul,adaugati apa, cimbru, piper, legumele si condimentele. Aduceti la fierbere si acoperiti din nou, dati focul la mic si fierbeti 2-3 ore.
Amestecati ocazional. Scoateti capacul, adaugati coriandru, amestecati usor si serviti tocanita calda.
Tocanita din coada de bou cu legume
Pofta buna!
Like