Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume
PrinteazaTocanita de vita cu legume din: bacon, ceapa, ceapa verde, unt, carne de vita, faina, sare, piper, coniac, supa de vita, mustar dijon, mustar, morcovi, ciuperci, vin rosu.
Ingrediente:
- 300gr bacon, cuburi
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 3 fire ceapa verde, tocate
- 4 linguri unt nesarat
- 500gr carne de vită, cuburi
- 2 linguri de faina
- Sare și piper negru proaspat macinat
- 1/2 ceașcă coniac
- 2 cani de supa de vita
- 1/2 ceașcă muștar dijon
- 1/4 ceasca mustar
- 4 morcovi, felii
- 300gr ciuperci albe, tocate
- 1/4 cana vin rosu
Mod de preparare:
Prajiti baconul pana devine crocant la foc mediu. Se adauga ceapa, gatiti 10-15 minute. Transferati intr-un castron. Adauga 2 linguri de unt in cratita, asezonati carnea de vita cu sare si piper, făină și apoi prajiti in untul topit. Transferati carnea intr-un bol.
Se adaugă coniacul, gatiti pana se evapora si se cuata cratita, apoi adaugati supa de vită, mustar dijon si 1 lingura mustar. Amestecati pana se dizolva. Incorporati ceapa si carnea, se acopera si gatiti aproximativ 1 jumătate de ora.
Adăugați morcovii și mai gatiti timp de 30 minute. Între timp, se topesc 2 linguri de unt intr-o tigaie medie la foc mediu-mare și se soteaza ciupercile cateva minute.
Se incorporeaza in tocanita de vita, împreună cu restul de mustar si vinul roșu. Fierbeti la foc mic timp de 5 minute, apoi gustati și ajustati condimentele daca este necesar. Serviti cu garnitura, dupa preferinta.
Tocanita de vita cu legume
Pofta buna!
Pai de ce sa mai servesti cu garnitura? E de ajuns tocanita de vita