Reteta zilei: Tocanita de rosii cu cartofi si garam masala
PrinteazaTocanita de rosii cu cartofi si garam masala din: cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, rosii, pasta de tomate, sare, naut, coriandru, iaurt, orez.
Ingrediente:
- 2 kg cartofi, cuburi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ghimbir proaspăt
- 1 lingurita garam masala
- 1 cutie roșii zdrobite
- 2 linguri pasta de tomate
- ½ linguriță de sare
- 1 cutie naut
- ¼ legatura coriandru proaspat
- 180gr iaurt
- 4 căni de orez fiert
Mod de preparare:
Adaugati cartofii intr-o cratita si acoperiti cu apa. Fierbeti 5-7 minute, scurgeti si pastrati deoparte.
Adaugati uleiul de masline, ceapa, usturoi, ghimbir intr-o tigaie și sotati la foc mediu, 3-5 minute.
Se adaugă garam masala și continuati să sotati timp de aproximativ un minut.
Se adauga rosiile zdrobite si pasta de tomate. Se amestecă pentru a se dizolva pasta de tomate în roșiile zdrobite.
Se lasă sosul să se încălzească aproximativ cinci minute. Gustati și se adaugă sare după gust.
Se scurge năutul, apoi adăugați in tigaie.
Incorporati cartofii fierti.
Se amesteca si gatiti cateva minute.
Garnisiti cu coriandru.
Serviti cu orez fiert si iaurt.
Tocanita de rosii cu cartofi si garam masala
Pofta buna!
Vreau si eu din tocanita asta