Reteta zilei: Tocanita de miel cu orez

Printeaza

Tocanita de miel cu orez din: naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, pastarnac, morcovi, chimen, turmeric, ghimgbir, supa de vita, cartof, dovlecel, rosii, linte, dafin, miel, coriandru, orez, lamaie, ardei iute.

tocanita_de_miel_cu_orez_03

Tocanita de miel cu orez

Ingrediente: 

  • 250g naut, înmuiat peste noapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 10 catei de usturoi, tocat
  • 1 păstârnac, felii
  • 3 morcovi felii
  • 1-2 lingurite de chimen
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingura de ghimbir tocat
  • 8 cesti supa de vită
  • 1 cartof, decojit și tăiat în bucăți
  • 1/2 dovlecel, taiat felii
  • 400g roșii, cubulete
  • 3-4 linguri linte
  • 2 frunze de dafin
  • 500gr carne de miel
  • 1/2 legatura coriandru proaspat, tocat
  • 1 ceașcă de orez cu bobul lung
  • 1 lamaie, taiata în felii
  • ardei iute, tocat

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 120 ° C. Se scurge năutul.
Se încălzește ulei într-o cratita mare, se adauga ceapa, usturoiul, păstârnac, morcovi, chimen, turmeric si ghimbir si gatiti timp de 2-3 minute. Se adaugă năutul, supa, cartof, dovlecei, roșii, linte, frunze de dafin, carnea și coriandrul. Se acoperă și dati la cuptor timp de aproximativ 3 ore.

tocanita_de_miel_cu_orez

Puneți orezul intr-un tifon si legati la colțuri, lăsând loc suficient pentru ca orezul să se extindă în timp ce este gătit.
Dupa ce ati gatiti tocanita 1 ora, scoateti din cuptor si adaugati orezul deasupra. Acoperiti cu capacul si dati la cuptor.

tocanita_de_miel_cu_orez_02

Se îndepărtează cu grijă capacul și se scoate orezul. Puneți tocanita in boluri, adaugati cate o lingura de orez deasupra. Se serveste cu felii de lamaie si ardei iute.

tocanita_de_miel_cu_orez_03

Tocanita de miel cu orez

tocanita_de_miel_cu_orez_03

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.