Reteta zilei: Tocanita de legume pe pat de mamaliga

Printeaza

Tocanita de legume pe pat de mamaliga din: rosii, naut, ciuperci, usturoi, dovlecei, dovleac, vanata, ardei gras, ceapa, rosii uscate, busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, boia, chimen, fulgi de ardei rosu zdrobit, coriandru, scortisoara, piper, apa, lapte de cocos, turmeric, malai.

Poate te intereseaza si:

Tocanita de legume pe pat de mamaliga

Ingrediente tocanita de legume: 

  • 1 cutie rosii cubulete
  • 1 3/4 căni năut fiert
  • 240gr ciuperci, tocate
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 2 dovlecei, cuburi
  • 1 bucata dovleac, cuburi
  • 1 vanata, cuburi
  • 1 ardei gras rosu, cuburi
  • 1 1/2 cani ceapa, cuburi
  • 1/2 cana rosii uscate, tocate
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat, tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita boia de ardei afumat
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu zdrobit
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/8 linguriță scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit de piper negru

Ingrediente mamaliga:

  • 3 cesti de apa
  • 2 cani lapte de cocos
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 1/4 linguriță de sare
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 1/4 cani mălai

 

 

Mod de preparare:

Pentru pregatirea tocanitei, incalziti ulei de măsline într-o tigaie la foc mare mediu.

Adaugati ciupercile, ceapa și 1/2 linguritã de sare.

Gatiti până când se rumeneste, apoi se adauga condimentele și usturoiul și gatiti 1 minut.

Tocanita de legume pe pat de mamaliga

Se adauga oțet balsamic, amestecati, apoi incorporati restul ingredientelor, cu excepția busuiocului proaspăt.

Se amestecă bine pentru a se combina.

Se reduce focul la mic și se acoperă.

Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 15 minute.

Se condimentează cu piper dupa gust.

 

Tocanita de legume pe pat de mamaliga
Chiar inainte de servire, se adauga busuiocul proaspat tocat.

Tocanita de legume pe pat de mamaliga

Pentru mamaliga, intr-o cratiță combinati apă, lapte de cocos, ulei de măsline, sare și turmeric.

Se aduce la fierbere.

Se reduce focul la un foc mic și se incorporeaza usor malaiul.

Fierbeti la foc mic, amestecand frecvent, aproximativ 15-18 de minute.

Servi tocanita pe pat de mamaliga calda. Se decoreaza cu busuioc proaspăt.

Tocanita de legume pe pat de mamaliga

Tocanita de legume pe pat de mamaliga

Tocanita de legume pe pat de mamaliga

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Arata foarte bine tocanita de legume!

  2. Chiar ca arata bine, imi place si tocanita, dar culoarea de la mamaliga ….m’a dat pe spate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.